DNI Metal, Umut Mühendislik danışmanlığında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldığı çevre izin belgesi ile çevreci bir işletmeci, çevreye zararsız olduğu tescillenen bir fabrika.

Hanife Ölçer Kaya DNI Metal işletmecisi olarak 2014 yılında uzun arayışlar sonunda, kimya sektöründe teknik bilgisini, uzmanlık alanı olan metal kaplama alanında yoğunlaştırıp sektöründe lider bir firma hedefi ile, Umut Mühendislik firma sahibi Uğur Daban danışmanlığında yola çıkan bir mühendis.

Birçok büyük otomobil markasının tek tercihi ve alanında kapasite olarak Türkiye'de tek. Ülkemizde üretilen otomobillerin metal parçalarını bu kadar hızlı, bu kadar kusursuz, bu kadar sağlam kaplayabilen bir benzeri olmadığından teknolojisini çalmaya gelen birçok yabancı ziyaretçisi olmuş.

Özellikle Bursa bölgedeki birçok otomobil yedek parça üreticisinin ihracat öncesinde son durağı DNI Metal.

Hanife Ölçer Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “2014 yılında sektör bilgi ve tecrübelerimizle Yalova'mıza yatırım yapıp büyük bir fabrika kurmayı hedeflemiştik. Hangi kapıyı çaldı isek yüzümüze kapandı. Üretim yapacak olmamız, alanımızda benzerimizin olmaması, temiz üretim bandı tasvirlerimizin hiçbirini dinleyen olmadı. Kendimizi anlatamadık. Çok sevdiğimiz ve ikiz çocuklarımı doğurduğum bu ilden vazgeçip İzmit ya da Bursa'ya bu yatırımı yapmaya karar verdiğimiz sırada Umut Mühendislik firma yetkilisi Çevre Mühendisi Uğur Daban Bey ile tanıştık. Bizi dinledi. Yapabileceğimizi ve yapılmak istenileni iyice anladıktan sonra, bize inanarak birlikte bu işletmeyi Yalova'ya kazandırma kararı verdik. Güzel bir yol haritası çizdik. Ümitsizliklerimizi bir kenara bırakıp birlikte araştırmaya başladık. Mevcut yerimizi birçok arama sonrasında bulduk. Projemizi yapıp ilde yetkililere birlikte tanıttık. Birçok bakanlığa kendimizi izah ettikten sonra firmayı kurup aşama aşama süreçleri tamamladık. Şimdi yaklaşık 40 kişiden oluşan çalışan ve 11800m2 alan üzerinde 3250m2 kapalı alanla bugünlere geldik.

Geçen ay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden almış olduğumuz Çevre İzin Belgemizi işletmemizin en nadide yerine astık.

YASKİ'den Yalova ilinde ilk kanalizasyon bağlantı ruhsatı alan çevreci sanayisiyiz.

Uzun soluklu, maliyetli ve zor bir süreçten geçerek ve ülkemiz üretimine katkı vererek büyüdük, büyüyoruz.  Biliyoruz ki üretmeyen ülkeler yok olur. Üretmek ise dikenli bir yoldur. Ben bu ülkede ve özellikle Yalova'da çocuk büyütmekten de, yaşamaktan da, üretmekten de, istihdam oluşturmaktan da memnun ve gururluyum.

Bu sürecin en başından bu güne bize sabırla destek olan danışman firmamız Umut Mühendislik firma yetkilisi Uğur Daban'a ve firmamızın Çevre İzni Belgesinde çok emeği olan Umut Mühendislik Çevre Mühendisi Fatma Işık'a ve firmamızda koordinasyonu sağlayan Erhan Kunduz'a da çok teşekkür ediyorum.

DNI Metal metal kaplama sektöründe büyümeye Yalova ve Yalova'da yaşayanların vereceği destekle devam edecektir” ifadelerine yer verdi.