Yürüyen Köşk’te Kafeterya Çalışmaları Devam Ediyor

 İDO Terminali ve Adliye girişindeki tamamlanan çalışmalar, Yürüyen Köşk kafeteryasının yapımıyla sürüyor. Kafeteryanın tamamlanmasıyla birlikte her iki giriş arasında kalan bölgedeki çalışmalar start alacak.

İlk olarak Adliye girişinden başlayan doğu sahil bandı düzenleme çalışmaları Yürüyen Köşk’e kadar tamamlandı. Baskılı asfalt uygulamasının yanı sıra bölgede istinat duvarı, yürüyüş yolu,bisikletyolu, ışıklandırma ve peyzaj düzenlemeleri gerçekleştirildi. Benzer uygulama İDO Terminali girişinde de yapıldı.

Yürüyen Köşk çevresinde yapılacak tüm planlamalar için hazırlanan dosya Anıtlar Kuruluna onaylattırıldı. Onay sonrasında mevcut yeterli kapasiteye sahip olmayan kafeteryanın yenileme çalışmaları başladı. Daha sonra kalan alanda içerisinde yürüyüş yolları, bisiklet yolları, piknik alanları, spor alanları ve diğer sosyal donatıların yer alacağı zeminde yine baskılı renkli asfalt uygulamasının yapılacağı çalışmalar yapılacak. Yaz sezonu öncesinde tamamlanacak tüm çalışmalarla doğu sahil bandı bambaşka bir görünüme kavuşarak, kentimizin cazibe merkezi haline gelecek.

Çalışmalar Başkan Salman’ın Yakın Takibinde

Yürüyen Köşk kafeterya inşaatını ziyaret eden Belediye Başkanı Vefa Salman, projenin son durumu hakkında detaylı bilgiler aldı. Doğu sahil bandı üzerinde yürütülen çalışmaları yakından takip eden ve sık sık denetleyen Başkan Salman, Yürüyen Köşk’ü de içine alan bu bölgedeki çalışmaların ivedilikle tamamlanacağını belirterek şunları dile getirdi; “Doğu sahil bandımızın hareketlenmesi amacıyla yıllardır çeşitli çalışmalar yapılsa da bu mümkün olmadı. Bu alanı bir bütün olarak ele alıp yeniden planladık. İDO girişinden başlayarak Adliye çıkışına kadar sosyal donatıları yapılmış, çevre düzenlemesi tamamlanmış, ışıklandırılmış, bisiklet ve yürüyüş yolları olan bambaşka bir doğu sahil bandı ortaya çıkaracağız. Bu alan eski yapısından tamamen sıyrılacak ve halkımızın sık sık geleceği yaz aylarında vakit geçirmek isteyeceği bir cazibe noktası olacak.”

Yürüyen Köşk’e olan ilgi artacak

“Yürüyen Köşk, Yalova’nın en büyük markası” diyen Başkan Salman; “Yürüyen Köşk’ün değerine değer katmak için çalışmalarımız sürüyor. Köşkü ziyarete gelen insanların vakit geçireceği mekanların da eksikliğini gördük. Mevcut yapı yetersizdi. Yapısı ve görünümü Ata’mızın mirası Yürüyen Köşk’e yakışmıyordu. Bu nedenle yeni bir proje ürettik. Yeni kafeteryanın çatısında ekstensifbitkilendirme çalışmasını ilk kez uygulayacağız. Daha modern, daha estetik ve daha kullanışlı bir yapı olacak. Anıtlar kuruluna yollayarak projeyi onaylattık. Yeni yapılacak olan kafeterya ile ihtiyaç duyulan tüm eksiklikleri ortadan kaldıracağız”dedi.

Sahil Bağlantısı Önemli

Sözlerini gönül isterdi ki Çiftlikköy ile de bağlantıyı sağlayarak TİGEM’den Çiftlikköy’e kadar vatandaşlarımız sahilden bu eşsiz deniz ve doğa güzelliğini yaşayarak, yürüyüş yapsın, bisiklet kullansın” diyerek sürdüren Başkan Salman; “Bu konuda da girişimlerimiz var. Aradaki kapalı bölgenin açılması arzusundayız. Merkez ilçeyle Çiftlikköy ilçemizin birbirine sahilden bağlanması yıllardır beklenen bir şey. İnşallah bunu da başarmayı hedefliyoruz” dedi.

Halkımız Yapılanlara Sahip Çıksın

Halkımızın doğu sahil bandı üzerinde yapılan çalışmalara sahip çıkmasını istediğini belirten Başkan Vefa Salman; “Sık sık bu bölge yürütülen çalışmaları incelemek için buraya geliyorum. Ne yazık ki her geldiğimde birkaç noktada yapılan çalışmalara zarar verildiğini görüyorum. Bu beni çok üzüyor. Bu bölge atıl kaldıkça halkımızın buradan faydalanması mümkün değil. İzbe bir görümüne sahip olması bu alanın farklı amaçlarla kullanılmasına vesile olur. Bu nedenle halkımızdan yapılan işlere sahip çıkmalarını ve bu bölgenin halkımızca kullanılması için yaptıklarımızı desteklemesini istiyorum” diye konuştu.