Halep’e yolcu edilen un yüklü tır ile 6 mülteci kampının 3 günlük ekmek ihtiyacı karşılanacak.

İHH Yalova Şube Başkanı Sabri Kan Halep’e gönderilen yardımla alakalı olarak; “Bu bizim Yalovalı yardım severler olarak gönderdiğimiz 31. tır. Burada şunu ifade etmek istiyorum, belki sayıları az ama gönülleri zengin birkaç arkadaşımızın çabalarıyla bu tırı gönderiyoruz. Umut bey çok kısa sürede bu tırın içindeki yardımı arkadaşlarıyla birlikte topladı. Bu kardeşlik bağını kurmaya vesile olduğu için kendisine teşekkür ediyoruz.

Halep’teki insanların en büyük ihtiyaçları çadırlar ve çadır içi malzemeleri. Şu an çok şükür kaba çadır olarak bir sıkıntı yok. Çadır içi malzeme dediğimiz malzemelere ihtiyaç var. Paket gıda ve ya gıda kolisi ve çadır içi malzemeler elzem durumda.Halep’e göndereceğimiz bu tır sayesinde 6 mülteci kampının 3 günlük ekmek ihtiyacı karşılanacak” dedi.

 

Umut Güçlü ise konuyla alakası yaptığı kısa konuşmasında, “Ben kampanyada bağışları toplamakta yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yardım edenlerden de Allah bin kere razı olsun. Ufak tefek yardımlar bir araya getirilerek böyle bir yardım tırı oluşturulabiliyormuş demek ki. Aldığım bilgilere göre Halap’teki kamplarda her gün 45 bin ekmek çıkıyormuş . Bizimde buna bir faydamız dokunacaksa ne mutlu bize” ifadelerine yer verdi.

Ardından edilen dualarla yardım tırı yola çıktı. Haber: Sezgin Atınel