Yalova’da son yıllarda en yoğun kar yağışı yaşanıyor. Belediye ekipleri kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için aralıksız çalışıyor. Tuzlama ve kar küreme çalışmaları gece gündüz devam ediyor.

Çarşamba gününe kadar devam etmesi beklenen şiddetli kar yağışıyla ilgili Yalova Belediyesi ve ilçe belediyeleri gerekli tüm önlemleri aldı. Ekipler, 7/24 esasına göre karla mücadele çalışması yapıyor.

Merkez ve ilçeler arasındaki yollar açık, minibüs hatları çalışır durumda. Ancak buzlanma nedeniyle zaman zaman trafik kazaları meydana gelerek trafiğin aksamasına neden olabiliyor. Araçlar kara saplanıp kalabiliyor. Şuana kadar can kaybına neden olan bir kaza yaşanmadı.

Meteorolojinin uyarılarını dikkate aldık

Başkan Salman; “Kar etkisini kent merkezinde her yıl bu kadar göstermiyor. Meteorolojinin uyarılarını dikkate alarak Cuma gününden ekiplerimizi oluşturup 7/24 hizmet verecek şekilde planlamamızı yaptık. Kentimizi bölgelere böldük. Ekiplerimizi bölgelere bölerek aynı anda daha fazla noktaya müdahale etme olanağını sağladık. Cuma akşamı yoğun şekilde karın başlamasıyla ekiplerimizde çalışmalarına başladı. Tuzlama ve kar küreme araçlarımız kendilerine ait olan bölgelerde ivedilikle müdahaleye başladı.

Altınova’dan kar lastiği ve zincir uyarısı

İlçe merkezinde kar lastiği, köy yollarında da zincirsiz araçlarla yola çıkılmaması gerektiğini dile getiren Fen İşleri Garaj Amiri Yusuf Yılmaz, “Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuz durumda 0226 461 29 41 numaralı telefondan 24 saat bize ulaşabilirler” diye konuştu.

Çınarcık’ta karla yoğun mücadele

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, yapılan çalışmalarla ilgili “Ana arterlerde ve yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşanan yokuş bölgeler ile mezarlık yolunda çalışmalarımız aralıksız olarak sürüyor. Vatandaşlarımızın sorunsuz bir şekilde şehrimizin her noktasına ulaşabilmeleri ve herhangi bir kazaya sebebiyet verilmemesi için ekiplerimiz azami gayret sarf ediyor” diye konuştu.

Karın tadını yine çocuklar çıkardı

Yağan karın keyfini ise yine her zaman ki gibi çocuklar yaşadı. Kar yağışı nedeniyle pazartesi günü okullar tatil edildi. Tatili fırsat bilen çocuklar kendilerini sokağa attı ve doyasıya eğlendi.