Subaşı’nda bulunan mezarlıktaki düzenleme ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Daha önce bakımsız ve korunaksız durumda bulunan mezarlıkta ilk olarak çevre güvenliği çalışması yapıldı ve mezarlık çevresi duvar/tel örgüyle korunaklı hale getirildi

Devam eden çalışmalar kapsamında mezarlığa giriş kapısı yapıldı. Giriş ve çıkış işlemlerinin daha sağlıklı yapılabilmesi için demir sürgülü kapı da yapılırken mezarlık içerisindeki yürüyüş yolları da tamamlandı.  

Hoparlörle Kuran Okutulacak

Mezarlık içerine yerleştirilen merkezi hoparlör sistemi sayesinde mezarlıkta Kur'an-ı Kerim okutulabilecek. Sistemle Cuma günlerinde, kandillerde ve bayramlarda mezarlıklarda Kur'an-ı Kerim okutulacak.

Diğer yandan mevcut ağaçlar bakıma alınırken yeni fidan ekimi ve çevre düzenleme çalışmaları da sürdürülüyor.

Mezarlıkların bir kentin en kutsal yerlerinden olduğuna vurgu yapan Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Belediye olarak mezarlığımızı daha modern bir hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayatta olan vatandaşlarımız kadar, ölülerimize de değer veriyoruz. Vatandaşlarımız artık mezarlıkları temiz ve huzur veren haliyle ziyaret edecekler” dedi.

Yılmaz, yaptıkları yeniliklerle ilgili vatandaşlardan olumlu geri dönüş aldıklarını da ifade etti.