T

Konuyla ilgili Tebliğ (Tebliğ No: 2016/13) " 29.04.2016 tarih ve 29698 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.Başvurular 14 Şubata kadar devam edecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıtarafından; tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama tesisleri ve makine ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir seviyeye getirmek için sulama makine ve ekipmanlarının alımının desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Makine Ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliği (Tebliğ No: 2016/13) 29.04.2016 tarih ve 29698 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.

Hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcıların 14 Şubat 2017 salı  günü mesai bitimine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Program kapsamında, gerçek ve tüzel kişiler ile Sulama Kooperatifleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aşağıdaki gruplar için programdan yararlanmak üzere başvuru yapabilecekler.

1-) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,

2-) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,

3-) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

4-) Lineer sistem, Center pivot sistem veya Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması,

5-) Güneş enerjili sulama sistemleri kurulması,

Yukarıda belirtilen makine ve ekipmanlardan sadece birisi için başvuru yapılabilecek. Program kapsamında daha önce hibe desteğinden yararlananlar bu Tebliğ kapsamında aynı makine ve ekipmana başvuru yapamayacaklar. Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının %50 sine hibe yoluyla destek verilecek. Referans fiyatlar içinde kalmak şartıyla hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 100.000 TL, tüzel kişiler için 200.000 TL'yi geçemeyecek. Mal alım bedellerinin, bu miktarları aşması durumunda aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanacak.                    

Başvurular 14 Şubat 2017 tarihi mesai bitimine kadar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapılacak.

Ayrıntılı bilgi için: 8141058​