Yalova Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. ne yapılan ziyarette, ilimiz ekonomisine gerek istihdam, gerek ihracat gerekse ödedikleri vergi bakımından sağladıkları katkılardan dolayı Tersane Girişimcileri A.Ş. ne teşekkür eden Tahsin Becan, ilimizin tüm kurumları ile birlikte ülke ekonomimize büyük katkı sağlayan bu sektöre destek olmak için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz şeklinde konuştu.

Yalova Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Fazıl Uzun ise, konuşmasında, “Bölgemizde 2007-2008 yıllarında 3500 çalışan ile istihdam başlamış, 2015-2016 yıllarında ortalama 12 bin 500 çalışana ulaşmıştır. Yalova İli gemi ve yat ihracatı; 2016 Yılında 330,4 Milyon Dolar, 2015 Yılında 253,3 Milyon Dolar,2014 Yılında 253,4 Milyon Dolar, önceki yılların (2009-2013) toplamı ise yaklaşık 500 Milyon Dolar olarak gerçekleşmiştir.2016 Yılı sonuna kadar ihracat toplamı 1 Milyar 337 Milyon Dolardır. Sektörümüzün toplam yeni inşa ihracatının yaklaşık %70’ine tekabül eden gemi ve tekneler bölgemizde inşa edilmektedir. Ayrıca, bakım-onarım mal ve hizmet satışı ise ihracat verilerine hiç yansımamaktadır; bu da sektörümüz genelinde sağlanan döviz girişinin önemli kısmının istatistiklere yansımamasına neden olmaktadır.

2015 Yılı Kurumlar Vergisinde Yalova ikincisi olmamız, kamu yararına yürüttüğümüz projelerin mali boyutunun büyüklüğünün sembolüdür. Sayın Defterdarımız, Sayın SGK Müdürümüz, Sayın YTSO Yöneticilerine ziyaretleri ve sektörümüzün konularına ilgileri için teşekkürlerimizi sunuyorum.

Şimdiye kadar, sosyal sorumluluk projeleri tersane bölgemizin bazı ihtiyaçlarının önünde yer aldı. Bu gecikmiş yatırımların en önemlisi yolumuzdur;  2017 yılı ve devamında tersane bölgemizin yatırımları önceliklidir. Özellikle yol yapımı konusunda sağlanabilecek her türlü katkıyı tüm kurumlarımızdan bekliyoruz” dedi.

YTSO heyeti tersane bölgesi ziyareti sonrasında Altınova’ da faaliyetlerini sürdüren Güney çiçekçilik–Vasıf Erdinç ve A.K.A Yemek Ltd.Şti yetkilileri Mücahit Kaçar ile Niyazi Ateş ziyaretlerinde bulunmuş olup, her iki firmanın yetkililerine ilimiz ekonomisine sağladıkları katkı ve ödemiş oldukları vergilerin üst düzey olması nedeniyle tebrik ziyaretinde bulundu.

Ardından Taşköprü sanayi sitesinde yer alan Birfen Elektrik Ltd.Şti yetkilisi Seçkin Özer ve Tekno-Pro Mühendislik Endüstri Tesisleri A.Ş. yetkilisi Vedat İşbilir’e yapılan ziyarette üretim konuları ve yapılan imalatlar konusunda bilgiler alındı.