Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü´nde Bakan Yılmaz ve beraberindeki 81 ilden gelen öğretmenler onuruna verdiği iftarda, Ramazan ayının huzur, mutluluk içinde, bereket dolu geçmesini diledi.

Başbakan Yıldırım yaptığı konuşmada, "Napolyon’a ‘’Savaş mı kolay, sınav mı kolay?’’ diye sormuşlar. ‘’Savaş çok kolay’’demiş. Sınav hakikaten kolay bir iş değil ama bir yarış, 1 milyon öğrencimiz,100, 120 bin öğrencimiz belirli okullara seçilecek. Herkes aynı sonucu alsa bu seçimi yapma şansı yok. İnşallah gelecek yıllarda bütün okullarımız aynı kaliteye, aynı içeriğe, aynı müfredata, birikime sahip olur, böyle bir şeye ihtiyaç kalmaz. Tıpkı üniversitelerde olduğu gibi" dedi.

Bugün Türkiye’nin üniversiteye erişimde dünyada ikinci ülke olduğunu vurgulayan Yıldırım, üniversite sayısını artırdıklarını ve her ilde üniversite bulunduğunu, son düzenlemeyle de üniversite sayısının 207´ye çıktığını kaydetti. 

Zamanla üniversitelerin de kendi aralarında yarışacağını ve her birinin dünya çapında bir marka olmayı başaracağını belirten Yıldırım, daha şimdiden üniversitelere ciddi anlamda diğer ülkelerden öğrenci geldiğini ve şu anda sayının 50 bine yaklaştığını bildirdi. 

Öğretmenlerin, ülkenin aydınlık geleceğini inşa ettiklerini, Türkiye’nin geleceği olan gençleri eğittiklerini dile getirdi.