Yalova Müfettiş Hamdi Girgin İlkokul’una, Suna Binicioğlu adına Yalova’da Belediye Başkanlığı yapmış olan Barbaros Hayrettin Binicioğlu, Anaokulu ve Z- Kütüphane yaptırdı. Açılışa Vali Tuğba Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Eminiyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Yalova AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Ak Parti Milletvekili Meliha Akyol, CHP Milletvekili Özcan Özel gibi saygın isimler katılım gösterdi.

  İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, öğrenci ve öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılını kutladı. Barbaros Bincioğlu’na teşekkürlerini sundu.

  Bu okula katkı sağlayanlara teşekkür eden Binicioğlu;”Başkanlık yaptığım dönemde bir veli çocuğuyla yanıma geldi. Çocuğunun okula kaydı yapılmadığını söyledi. Deprem sonrası kötü günlerdi. Müdüre sorduğumuzda okulda, sınıf, yeterli kapasite yok demişti. Belediye olarak okul yapmaya karar vermiştik. Mustafa Çiftçi, bu araziyi bağışladı. Yarım kalan bir işi tamamlamak istedim. Bu okul helal para ile yapılan bir okuldur” dedi.

  Öğrencilerin, yeni eğitim öğretim yılına başlamadan önce, hazırlıkları tamamlamak için çok çalıştıklarını ifade eden Vali Yılmaz; “Onların hangi mesleği yaparsa yapsın iyi birer vatandaş olması, milli manevi değerlerin ışığında yetişmesi her şeyden daha önemli” dedi. Okulun herkese hayırlı olmasını dileyerek, okul yapımına katkısı olanlara teşekkürlerini ifade etti.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter