‘Okul önümüzdeki eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirilecek’

Vali Yılmaz: ‘En önce vatanınızı sevin koruyun’..

Açılış töreni öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, “Bu yıl sezon başında açmayı planladığımız okullarımızın çalışmalarına hız verdik. Yatırım programları devam ediyor. Şu an 12 derslikli okulumuzda okuyacak öğrenciler vatanına milletine bağlı, köyüne, iline ülkesine bağlı birer neferler olacağını temenni ediyorum. Buradan belki vali çıkacak, milletvekili, kaymakam, mühendis, öğretmen, asker veya polis çıkacak. Hangi görevi yaparlarsa yapsınlar. Öğrencilerimize en önceki tavsiyem; vatanlarını sevmeleri ve görevlerini layığı ile yapmalarıdır. Bizler her daim birliğimizi koruyacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olup bölgemizde lider bir ülke olacağız. Yapılan çalışmalar hep bunlar için. Birçok ülkeyi kıskandıracak noktadayız. Bu kıskananlarda bize oyunlar oynamak istiyorlar. 15 Temmuzda hainlere fırsat vermedik. Gelecek nesillerde 15 Temmuz’u unutmadan yaşasınlar. Bu okulumuzun güzellikler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Vekil Demirel: “AK Parti ile eğitime yatırımlar devam ediyor”..

AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ,” AK Parti hükümetleri ile birlikte ülkenin dört bir yanında eğitim ve öğretim adına yatırımlar ve hizmetlere devam ediyor. Öğrencilerimiz artık daha rahat sınıflarda ve teknolojik okullarda eğitimlerini alıyorlar. Bu anlamda hükümetimiz çalışmalarına son sürat devam ediyor. Ben bu okulun müteahhidinden önümüzdeki eğitim ve öğretim sezonuna bu okulumuzun yetiştirileceğinin sözünü kendisinden aldım” dedi.

‘Başbakan Binali Yıldırım Yalova’ya geliyor’...

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan halk oylamasının önemine dikkat çeken Vekil Demirel, “Önümüzde ülkenin geleceğini yakından ilgilendiren bir halk oylaması var. Bu anlamda daha iyi hizmetlerin yapılması ve çocuklarımızın önünün açılması için 18 maddelik bir anayasa değişikliği gerçekleştirilecek. Halk oylamasında tüm vatandaşlara önemli görevler düşüyor. Bunun önemini ve anlamını bilmemiz ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Her türlü engellemelere rağmen devlet yatırımlarımız devam ediyor. İnşallah Başbakanımız Binali Yıldırım’da 12 Mart Pazar günü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda saat 14:30’da Yalovalılar ile buluşacak. Tüm herkesi meydanlara bekliyoruz” şeklinde konuştu.

‘Tam donanımlı bir okul olacak’..

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Devletin imkanları sayesinde 2 milyon 647 bin TL bütçe ile temelini attığımız Fıstıklı İlkokul ve Ortaokulu 12+2 derslik şekline olacak. 250 iş gününde tamamlanması planlanan okul teknolojik alt yapı ile donatılacak. Fıstıklı köyümüzün geleceğine yönelik tasarlanan okulun bugün burada temelini atmaktan büyük bir onur duyuyoruz.  Bu okulumuz Avrupa birliği standartlarına uygun olacak. Z-kütüphane, laboratuar ve birçok kullanım alanını oluşturacak. Tüm öğrencilerimize şimdiden başarılı eğitim ve öğretimlerine vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra protokol üyeleri okulun temel atma töreninde açılış butonuna öğrenciler ile bastılar.