Yalova Çalışma ve İş Kurumu tarafından Yükseköğretim öğrencilerinin (açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç) çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak, mesleki niteliklerini geliştirmek, toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda sunulan hizmetlere geçici süreyle katılımlarını sağlamak ve bu kişilere çalışma disiplini kazandırmak amacıyla Sosyal Çalışma Programı (SÇP) başlayacak.

Temmuz, ağustos ve eylül aylarında, toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda kamu kurum veya kuruluşlarıyla üç ay süreyle çalışılacağını belirten Dede, doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu ile tanıtılması, kütüphanelerin bakımı, düzeni ve Kamu kurumlarının kültürel- sosyal hizmetlerinin desteklenmesi konularında SÇP düzenleyeceklerini dile getirdi.

Dede, “ Sosyal Çalışma Programı ile yükseköğretim öğrencilerimize, yaz tatillerinde istedikleri yerlerde çalışma fırsat sunarak, hem para kazanmalarına hem de sigortalı olmalarına  imkân verilecek. Diğer taraftan da öğrencilerimiz, kamu yararına büyük bir hizmet ifa etmiş olacaktır. SÇP ile öğrencilerimiz, haftanın belirli günlerinde çalışıp diğer günlerinde dinlenme imkânı bulacaklaradır” dedi.

Öğrencilerin SÇP başvurularının, 25-28 Haziran 2019 tarihleri arasında www.iskur.gov.tr internet adresinden alınacağını söyleyen İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, “05 Temmuz 2019 tarihinde merkezi kura sistemiyle katılımcı öğrenciler belirlenecektir. 08 Temmuz 2019 haftasında ise programlar başlayacaktır” diye ekledi.