Yalova Üniversitesi, 2018 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) verilerine göre %92 doluluk oranına ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. 3052 öğrenci Yalova Üniversitesi’ni tercih etti. Yerleştirme sonuçlarına göre başta Hukuk, İslami İlimler, İletişim Sanatları ve Bilgisayar Mühendisliği gibi bölümler olmak üzere pek çok bölüm yoğun ilgi gördü. Böylelikle Yalova Üniversitesi’ne tahsis edilen kontenjanın %92’sinin dolduğu belirtildi.

Lisans’ta %83, Ön lisans’ta %94 doluluk!

Yalova Üniversitesi’nin lisans düzeyinde açtığı kontenjanın %83’ü öğrenciler tarafından tercih edildi. Ön lisans düzeyinde açılan kontenjanın ise %94’ünün dolduğu ifade edildi. Toplam kontenjanın %8’i ise ek kontenjan döneminde tercih yapacak öğrenci adaylarını bekliyor.

İstanbul ve Bursa’da Tanıtım Fuarlarına katıldılar

Yalova Üniversitesi, tanıtım faaliyetleri kapsamında 4-5-6 Ağustos tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde ve 11-12 Ağustos tarihlerinde Bursa Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde üniversitenin tanıtımı için tercih fuarlarına katıldığını ifade etti. Yalova Üniversitesi’nin çeşitli departmanlarından tanıtım uzmanlarının, danışmanlık hizmeti verdiği fuarlarda, standların öğrenci adaylarından yoğun ilgi gördüğünü belirtti.