Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öncü Liderler Projesi kapsamında;  Protokol ve Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı İhsan Ataöv tarafından il genelindeki okul/kurum yöneticilerine “Kişisel İmaj ve Kurumsal Temsil” konulu motivasyon semineri verildi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, müdürlük yöneticileri ile il genelindeki okul ve kurum yöneticileri katıldı. Seminerde; kişisel imaj ve kurumsal temsilin öneminde dikkat çeken Uzman Ataöv; çeşitli örneklerle süslediği konuşmasında protokol kuralları hakkında genel bilgiler verdi.

Temsil ve protokol yönetiminde nezaket, zarafet ve saygı kurallarının uygulanması durumunda hiçbir sorunun yaşanmayacağını ifade eden Ataöv, üst düzey yöneticilerin karşılanması ve tokalaşma konusunu uygulamalı olarak anlattı. Devlet törenleri, diplomatik toplantılar gibi protokolün uygulanması gereken yerlerde katılımcıların oturma düzenine, yemek düzenine ve hitap biçimlerine de ayrıntılı şekilde değinen Ataöv, resmi hayatta kişilerin yerine unvanların olduğunu, protokolde kişiye değil makama saygı ve sevgi gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Seminerin sona ermesinin ardından İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun; Protokol ve Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı İhsan Ataöv’e maarif camiasına sunduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Uzman Ataöv; Yalova’nın eğitim camiası ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bizi bir araya getiren, Öncü Liderler Projesi’nin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.