RENK Danışmanlık, 9 Kasım Cuma günü, saat 17.00’da açıldı. MATSADER (Matematik Sanatı) Derneği’nin Yalova’daki temsilcisi olan RENK Danışmanlık, algılama, dikkat, mantık, akıl yürütme, işlem becerisi geliştirme programı (MAİDA) ile çocuklarda problem çözmede karşılaştıkları zorluklar sonucunda oluşturulmuş, geçerliliği ve güvenilirliği 66000 öğrenci üzerinde test edilmiş bu program ile matematiği sevdiriyor.

   Yalova’da ilk ve tek olan MATSADER’ in Yalova temsilciliği “RENK Danışmanlık tarafından yürütülen MAİDA Eğitim Programı 2.3.4.5.6.7.8. sınıfları kapsıyor.

    MATSADER Derneği’nin Yalova’daki temsilcisi ve RENK Danışmanlık Şirketi'nin kurucusu Z. Mihrican Demirhan süreci kısaca anlattı. Demirhan; “Çocuklarda matematiksel yeteneği ölçen bir test yapıyoruz, test sonucunda mantık, algı dikkat, akıl yürütme ve işlem becerisi alanlarında durumunu gösteren detaylı bir rapor veriyoruz. Raporda çıkan sonuca göre geliştirilmesi gereken alanlarda 3 aylık bir eğitim planlıyoruz” açıklamasında bulundu. Ayrıca Demirhan, ilerleyen zamanlarda yetişkinler ile çalışmayı planladığını belirtti.

     RENK Danışmanlık'a 0555 026 06 77 numaralarından ulaşılabilineceği ifade edildi.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter