Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin’in açılışını gerçekleştirdiği, yaklaşık 1000 kişinin katılım sağladığı Yalova İl Satranç Turnuvası, ilk defa Uzmanlar Kolejinde yapıldı.

Özören, ‘’Satranç okulumuzda ders olarak okutuluyor.’’

Uzmanlar Kolejinde, satrancın ders olarak okutulduğunu, anasınıfından itibaren ders olarak görüldüğünü söyleyen Uzmanlar Koleji ortağı ve ilkokul müdürü Nergis Özörn gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’Uzmanlar Kolejinde satranç sınıfımız var. Sınıflarımız seviye olarak oldukça iyi düzeydeler. Koridorlarımızda satranç takımları var ve aktif olarak tüm okul kullanıyor. Öğrenciler haftada 1 gün, 1 saat satranç dersi alıyor. Satranca ilgi duyan çocuklar okul takımı ve kulüplerde geliştiriliyor.

Okulumuzda her katta, koridorlarda satranç oynayan gençleri görebilirsiniz.

Öğrenciler okulumuzda yapılan turnıvaya üst düzeyde katılım sağladı. Hakem heyeti 20-22 kişiden oluştu. Gençlik ve Spor Bakanlığının yaptığı bu turnuvaya ev sahipliği yapmaktan onur duyduk.’’

Turnuvanın sonunda 63 öğrenciye kupa verdiklerini söyleyen Özören  ; ‘’Turnuvaya katılan öğrenciler, kendi yaş ve gruplarına göre ayrı ayrı ödül aldı.

Satranç kendi içinde zaman yönetimi olan bir turnuva, eğer antrenör bunu öğrencisine tam tarif edemediyse sorunlar olur.

Satranç farklı bir spor, uzayabiliyor veya hemen bitebiliyor. Kurucularımız, yönetici arkadaşlarımız, hizmetli personelimiz, halkla ilişkiler personelimiz eğitime hizmeti sevgiyle yapıyor.

Turnuvaya katılan tüm çocuklarımıza ve bizlere her zaman güvenen değerli ailelerimize sonsuz teşekkürler...

Uzmanlar Kolejinde etkinliklere değer veriyoruz. Bir çok sempozyum ve seminerlerimiz oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığının Basketbol Turnuvasına ev sahipliği yaptık. Bir takımımız 3.oldu. Kendi bünyemizde yaptığımız, sponsor olduğumuz 3 kişinin katıldığı basketbol turnuvamız da mevcut.’’

Masa tenisi, futsal, badminton, robotik ve kodlama, halk oyunları/dans, dart, basketbol, voleybol, satranç, cimnastik, atletizm gibi bir çok spor ve sanat branşına

Özören , ‘’Bursluluk sınavını kaçırmayın.’’

‘’Uzmanlar Kolejinde bursluluk sınavımız 15- 16 Ocak 2022 tarihlerinde olacak. Akademik bir okulda okuyabilmek gerçekten çok kıymetli. Bu nedenle bursluluk sınavını öğrenciler kaçırmasın.’’ Şeklinde bilgilendirmelerde bulundu.