Yalova İl Milli Eğitim Müdürü olmadan önce ülkenin dört bir yanında öğretmen, idareci ve bürokrat olarak hizmet veren Şerafettin Turan, “cennet köşesi ” diyerek nitelediği Yalova’yı okullarda okutulacak bir ders haline getirip “Yalova Dersi” uygulamasını başlatmış; “Bir Yazar Bir Kitap” projesiyle öğrencilerin yazarlarla buluşmasını sağlamış; tüm okulların kendilerini anlatma olanağı kazandığı “Eğitim Şenliği” düzenlemiş;öğrencilerin teknoloji ve diğer bağımlılıklardan uzaklaşmasını hedefleyen“Sporla Başarıyorum” projesini hayata geçirmiş; Okul sporlarında Yalova Türkiye’de altıncı sıraya oturarak büyük şehirlerle yarışır hale getirmiştir.

Şanlı Urfa’ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Şerafettin Turan veda yazısında,

 Cennet Vatanın Cennet köşesi Yalova’nın Güzel İnsanları, Kıymetli Eğitimcileri, Değerli Velileri, Göz Aydınlığımız Sevgili Öğrenciler;

Nisan 2016’daDevletimizin  takdiri ile Yalova’ya Milli Eğitim Müdürü olarak atandım. Şahsıma verilen bu kutlu görevi her daim laikiyle yapmak için Mevlana’nın aşkı, Yunus’un sevgisi ve Hızır’ın gayreti ile çalıştım. Yalova’da eğitimin daha da ileri gitmesi için gözümün gördüğü, kulağımın duyduğu, ayağımın erdiği her yerde bulunmaya ve de her yere gitmeye gayret ettim. Devlet ve Millet olarak meşakkatli bir dönemde din, dil, ırk, siyasi düşünce ve hizip farkı gözetmeden üstün tutmadan ve fark gözetmeden Devletin gülen yüzü, tutan eli olmak ve adaleti yerine getirmek için kanunlar ve mevzuat dahilinde hizmet ederek eğitimin her alanında Yalova’yı bir adım daha ileri götürmenin azmi ve gayreti içinde oldum.

        Yalova’nın güzel insanları; eğitim alanında, bu güzel kenti iyi bir noktada teslim aldım daha da iyi bir noktaya ulaştırmak için tüm eğitim çalışanları, veliler ve öğrencilerimiz ile bir takım ruhu içinde çalışarak Yalova’yı daha da ileri bir noktaya hep beraber taşıdık. Çok şükür bizlere teslim edilen bayrağı yere düşürmeden daha da ileriye taşıdık.

          Her insan bir dünya, her dünya bir mana; asıl olan gönül ve sevgi, benim için deher gönle girmek, gözleri kapalı ancak gönül gözü açık Veysel gibi Yalova’da zor olanı yapmaya azmettim, engin gönüllere ulaşmak için ateşten bir denizi mumdan bir gemi ile geçmeye çalışarak bir kesimin değil, tüm kesimin dertleri ile dertlendim, sevinçlerini paylaştım; kucakladım, kucaklaştım, ayrıştırmadım, birleştirdim.

          Kıymetli Yalovalılar, on bir ay gibi kısa bir sürede Yalova’da başarının artması ve kalıcı hale gelmesi için proje tabanlı çalışmalar yaptık: Bir Yazar, Bir Kitap projesi ile seçkin yazarlarımızı öğrencilerimizle bir araya getirerek öğrencilerimizin okuma alışkanlığı edinmelerini ve onları edebiyatın engin ufuklarına davet ederek öğrencilerimizde estetiğin ve sanatın gelişmesini hedefledik. Yalova’da ilk defa geniş katılımlı bir Eğitim Şenliği düzenleyerek tüm kurumlara kendilerini tanıtma ve anlatma fırsatı verdik. Gerek motivasyon gerekse hizmet içi eğitim kapsamında eğitimcilerimize her ay bir seminer verdik. Yalova’da şehir kültürünü geliştirmek için İlkokullarımızda ilk defa Yalova Dersi uygulamasını başlatarak Yalovalılık bilincini oluşturma gayesi taşıdık.

Eğitimin bir amacı da kişilik, karakter ve öz benlik saygısı geliştirmektir, bu amaçla sosyal faaliyetlere önem verdik. Kültür, sanat sergiler açtık. Lisanslı sporcu sayısını artırdık. Sporla Başarıyorum projesi ile okullarımıza spor malzemesi temin ettik. Her öğrencimizin bir spor dalında ve de bir sanat dalını uğraş edinerek gerek teknoloji bağımlılığı ile gerekse diğer bağımlılıklarla mücadele etmeyi hedefledik. Okul sporlarında Yalova Türkiye’de altıncı sıraya oturarak büyük şehirlerle yarışır hale geldi.

           Yalova’da akademik başarının artması için ciddi bir çaba gösterdik. Bilgi yarışmaları düzenledik, 4500 öğrencimizin katıldığı kitap okuma yarışmaları yaptık. Destekleme ve yetiştirme kurslarımıza ağırlık verdik. Birinci yarı yıl itibariyle yapılan TEOG sınavında başarının daha da yukarı çıktığını gördük, inşallah aynı başarının YGS ve LYS sınavlarında da tekerrür edeceğine inanıyoruz, bunun için akademik liselerimizde Koçluk Sistemi uygulamasına geçtik.

Yatırımlar noktasında;

1-Çiftlikköy Kız Meslek Lisesi (Anadolu İmam Hatip lisesine dönüştü) -24 derslik +anaokulu –bitti  -yaklaşık maliyeti 7.000.000,00 tl.

2-Yalova Çiftlikköy Siteler İlkokulu -16 derslikli temel atıldı ve bitti -yaklaşık maliyeti 3.800.000,00 tl.

3-Yalova Armutlu İmam Hatip Ortaokulu -16 derslikli temeli atıldı ve devam ediyor -yaklaşık maliyeti 5.824.084,00 tl.

4-yalova Armutlu Fıstıklı Mutluhan İlk/Ortaokulu -16 derslikli  ihalesi yapıldı.-yaklaşık maliyeti 3.300.000,00 tl.

5-Rehberlik Araştırma Merkezi -temeli atıldı-yaklaşık maliyeti: 6.173.657,57 tl.

6-İmam Hatip Lisesi Külliyesi  24 lise +16 ortaokul-  okul , spor salonu, öğrenci pansiyonu, ( a blok erkek) –ihalesi yapıldı. -yaklaşık maliyeti 32.349.303,00 tl.

7-Halk Eğitim Merkezi 12 ek derslik  -temel atmaya hazır -yaklaşık maliyeti : 3.282.463,24

8-Koruköy 2 Derslikli Anasınıfı -hayırsever tarafından yapıldı. Yaklaşık maliyeti: 150.000, 00 tl.

9-Orgeneral Risalettin Demircioğlu Ortaokulu 2 derslik + kütüphane -hayırsever tarafından yapıldı.-yaklaşık maliyet: 200.000,00 tl.

10-Müfettiş Hamdi Girgin  (protokolü imzalanan) hayırsever tarafından yapılacak.-4 derslik +kütüphane -yaklaşık maliyet 500.000,00

11-ibni Sina Oçemin yıkılıp yeniden yapılması  (protokolü imzalandı) -hayırsever tarafından yapılacak -12 derslik - 2.500.000,00 tl.

Arı bal yapar ancak izah edemez, çünkü bu tabiat üzerine yaradılmıştır; akrep de sokar, zehrini zerk eder o da kendi tabiatı üzerine yaratılmıştır; biz arı olmayı yeğledik.

 

Yalova’da eğitime katkı sunan başta Valiliğimize ve diğer kurumlara, hayırseverlere, özel sektöre, öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, okul müdürlerimize; destek personelimize, memurlarımıza, şeflerimize, maarif müfettişlerimize, il ve ilçe milli eğitim yöneticilerine canı gönülden teşekkür ederim. Gönül yapmak arzusu ile geldiğimiz bu güzel şehirden ayrılırken ne mutlu bize, gönüllerde hoş bir seda bıraktıysak!

Allah’a emanet olun.” İfadelerine yer verdi.