Ülkesine bağlı, milletini seven, değerlerine sahip çıkan mutlu bireyler yetiştirmenin; başta öğretmenler olmak üzere herkesin görevi olduğunu belirten Tosun ayrıca;

“Bugün itibariyle 43 bin 061 öğrencimiz ders başı yapacak olup,  3 bin 142 öğretmenimizden oluşan maarif ordumuz büyük bir onurla göreve başlayacaktır.

(2 bin 870 anasınıfı, 3 bin 037 birinci sınıf, 3 bin 236 beşinci sınıf, 3 bin 166 dokuzuncu sınıf olmak üzere toplam 43 bin 061 öğrenci)

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılımızın başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere velilerimize ve bu güzel şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyor; başarılarla dolu, sağlıklı bir eğitim yılı geçirmenizi diliyorum.

Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan ailelerinin ve büyük fedakârlıklarla ilimizde hizmet veren öğretmenlerin heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaşıyorum.

Okul çağına gelen her çocuğumuzun eğitim-öğretime erişimini sağlamak, kaliteli bir şekilde eğitimini vererek yükseköğretime hazırlamak, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesine fırsat verecek ortamları hazırlamak ve nihayetinde ülkesine bağlı, milletini seven, değerlerine sahip çıkan mutlu bireyler yetiştirmek başta bizler olmak üzere hepimizin görevidir.

Bakanlığımızın önümüze koyduğu vizyon projeleri istikametinde çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz. Sayın Bakanımızın “Çocuğun hayatına dokunmak, onunla her gün göz göze gelmek, anne ve baba kadar yakın olmak, umut dolu çocuk dünyasının kaptanı ve kahramanı olmak.” söylemlerini tüm öğretmenlerimizin başucu etmesini istiyorum.

Sayın Valimizin talimatları gereği sahip olduğumuz bütün imkân ve kabiliyetleri eğitimin ve çocuklarımızın hizmetine sunmaya gayret ediyoruz. Onların kendilerine, vatanımıza, milletimize yararlı bireyler olarak geleceğe hazırlanması için okullarımızda her türlü altyapı eksikliklerini gidermek, çocuklarımıza en iyi şartlarda eğitim imkânı sunmak üzere tüm hazırlıkları yapmaya, gerekli tedbirleri almaya gayret göstermekteyiz. 

Yalova İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak bizler, 2023 hedeflerini hayata geçirecek yarının büyüklerini bugünden akademik, sosyal, manevi ve ahlaki gelişim alanlarında yetiştireceğiz. Belirlenen politikalar çerçevesinde ilimizde eğitimin niteliği ve içeriğini yükseltecek çalışmaları gerçekleştirirken en başta velilerimizin, üniversitemizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, eğitim camiasının değerli mensuplarının bizlere gereken desteği sağlayacağına yürekten inanıyorum.

Tüm bu bilinç ve sorumlulukla İlimizdeki başarı çıtasını daha yükseklere taşımak,  eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz hedefe ulaşılabilmek için yaptığımız titiz çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ederken;

2018-2019Eğitim Öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor; ilimize ve ülkemize iyilikler, güzellikler ve başarılar getirmesini temenni ediyorum” dedi.