Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakarak bayrama kavuştuk.Ramazan ayı boyunca oruç ile derin bir manevi iklimi; huzur iklimini, kardeşlik iklimini teneffüs etmemizin ardından insanları birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları onaran ilahi bir armağan olan bayrama kavuşmanın mutluluğunu da hep birlikte yaşıyoruz.

Bayramlar, Rabbimizin bir nimeti olmasının yanı sıra, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, kardeşlik ahdimizi yenilemek için de önemli bir fırsattır.  Dolayısıyla bu mübarek bayram inşallah asırlardan bu yana var olan bu sevgi kültürünü, bu hoşgörü kültürünü yeniden tazeleme, daha da güçlendirme vesilesidir. Zira bu müstesna günlerde çocuklarımıza sevgiyi, büyüklere hürmet ve saygıyı, cömertliği, fedakârlığı, başkalarının yüzünü güldürmeyi, akraba ziyaretini öğretmeli ve yaşatmalıyız.

Kıymetli Yalovalı Hemşehrilerim;

Bayram, kardeşlik ve dayanışma iklimini güçlendirmek, küslükleri ortadan kaldırmak için önemli bir fırsattır. Bayram vesilesiyle annelerimiz, babalarımız, akrabalarımız ve dostlarımızın yanı sıra Aziz Şehitlerimizin Kıymetli Ailelerini, Kahraman Gazilerimizi ziyaret etmeyi, yetimleri, öksüzleri, hastaları ihmal etmemeyi, onlarla da bayramlaşmayı, lütfen unutmayalım. Muhtaçları, düşkünleri, yaşlıları koruyup gözetmeyi; onlara da yardım etmeyi, yardım elimizi uzatmayı, kendimize bir borç bilelim. Annemizle, babamızla, komşularımızla bayramlaşalım; çocuklara hediyeler verelim; yaşlıları, yolda kalmışları, garibanları, akrabalarımızı unutmayalım.

Ayrıca heyecanla beklediğimiz bayram sevincinin acıya dönüşmemesi için bütün vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını, yorgun veya uykulu şekilde araba kullanmayıp daha dikkatli ve sorumlu davranmalarını, kendilerinin ve sevdiklerinin hayatlarını riske atmamalarını temenni ve tavsiye ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Yalovalı hemşehrilerim olmak üzere, Aziz Milletimizin, bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum. Ramazan Bayramının, tüm İslam Aleminin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine vesile olmasını niyaz ediyorum.