Bağlarbaşı Mahallesi Radar Caddesi üzerinde aynı kampüs içerisinde bulunan okulların açılış törenine Zeynep Sağır'ın eşi Oktay, oğulları Doğukan ve Emir Sağır ile Kübra Doğanay'ın annesi Hikmet Doğanay katıldı. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Özgür, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun, İl Emniyet Müdürü Hakan Fındık, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Eski Yalova Milletvekili Temel Coşkun, ilçe kaymakamları ile şehit aileleri okulların açılış kurdelesini beraber kesti.

Şehit Zeynep Sağır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Şehit Polis Memuru Zeynep Sağır'ın eşi Oktay Sağır eşiyle gurur duyduğunu belirterek ileride bu okuldan mezun olacak öğrencilerinde mezun oldukları okuldan gurur duyacaklarını söyledi.
Programda konuşma yapan Kübra Doğanay'ın annesi Hikmet Doğanay göz yaşlarına hakim olamayarak duygu dolu anlar yaşadı ve "Allah herkese böyle hayırlı bir evlat nasip etsin" dedi.

15 Temmuz'da tanka, tüfeğe dur diyen bir millete hizmet etmekten gurur duyduğunu belirten Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ise gerçekleştirdiği konuşmasında, "Bugün iki kıymetli kadın şehidimizin ismini taşıyan okullarımızın açılışını yaptık. Bu okullarımızı devraldığımızda ilimizin ihtiyacını tespit ettik. Biri kız imam hatip ortaokulu diğeri ise kız imam hatip lisesine ihtiyacımız vardı. Bu okulları bu şekilde açtık. Bu okulda okuyan öğrencilerimiz de onların izinden gitsinler, onları rol model alsınlar istedik" ifadelerine yer verdi. Haber: Sezgin Altınel