‘Çanakkale Türk tarihinin son ve final noktasıdır’

40 yıllık devlet tecrübesini Özel Bilge Okullarına taşıyan Okul Müdürü Nazmi Karahasanoğlu, Çanakkale’nin Türk tarihinin son ve final noktası olduğunu söyledi.

18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. Yılı  ve Şehitleri Anma günü etkinlikleri kapsamında hazırladıkları Çanakkale köşesinin öğrencilerde etki bırakması için görsellerle zenginleştirdiklerini belirten Karahasanoğlu, “Çanakkale Türk tarihinin son ve final noktasıdır. Hepimizi millet yapan, onurlandıran hepimizin Anadolu medeniyetlerinin paydaşlarının finali Çanakkale’dir. Burada çocuklarımızla sıradan bir Çanakkale değil görsel olarak da bir Çanakkale etkinliği düzenlemek istedik. Bu konuda öğretmen arkadaşlarla oturduk, konuştuk. Çanakkale kompozisyonunu hazırladık. Hazırladığımız köşeyi gören birinin Çanakkale’ye gidip alacağı hazzı ona tattıracak bir proje hazırladık. Çanakkale  Anıtı, Koca Seyit ve şehitlerimizle ilgili olan şeyleri araştırdık. Mustafa Kemal’in Çanakkale’deki kahramanlıkları ve Çanakkale ile ilgili yazılmış şiirleri bir kompozisyon haline getirdik.” dedi.

Görseller dikkat çekici oldu’

Çanakkale köşesini öğrencilerin yanı sıra veliler ve çok sayıda ziyaretçinin beğenisini kazandığını belirten Karahasanoğlu, “İl Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere diğer okullardan ziyaretçilerimiz oldu. Köşemizi bir hafta süreyle sergiledik. Çanakkale ruhunu yada tarihi olayları kalıcı olarak çocuklarımıza öğretebilmek için bu görsellere ihtiyacımız var. Bundan sonra da bütün çalışmalarımızda tarihimizle, kültürümüzle, değerlerimizle ilgili bütün faaliyetlerimizi sadece sözel değil görsel olarak da etkili bir şekilde işlemeyi planlıyoruz.”

Karahasanoğlu, “Türkler bu topraklarda yaşamaya başladığı günden beri sıkıntılarla dolu günlerden geçmiştir.  Çanakkale koca bir milletin hep birlikte Osmanlı ve İslam coğrafyasından gelen herkesin hep birlikte düşmana karşı direndiği bir noktadır. Bugün aslında aynı kişilerle Suriye’de yada başka topraklarda aynı insanlarla çarpışıyoruz. Bu ülkenin nüfus kağıdını taşıyıp bir Afrin operasyonunu yada Türk silahlı kuvvetlerinin operasyonlarını televizyonda dahil izlemeyen vatandaşlarımızın duyarsızlığını gördükçe çok etkilendim. Sonuç olarak bunun okullarda çocuklarımızın beyinlerine yerleştirilmesi gerekiyor.”

‘Hedefimize ulaştık’

Çocuklarımızın Çanakkale programından sonra da Çanakkale görselini izlemeleri edindiğimiz dönütlerde hedeflerimize ulaştığımız kanaatindeyim. Çanakkale ruhu aslında hepimizin ortak ruhudur. İşin özü bu, kadın erkek, çoluk çocuk geriye dönmeyi düşünmediler. Evladını  yavrusunu evinde bıraktığı vatan ve bayrak sevdalılarının verdiği bir mücadeledir. Anadolu tarihinin final mücadelesidir. Bunun için Çanakkale ruhunun yeni nesil bedenlere yansıması için en etkili bir şekilde bir program hazırlamamız gerekiyordu bu amaçla yola çıktık ve başardığımıza inanıyorum.

‘Öğretmenlerimiz özveri gösterdi’

Etkinliğin hazırlanmasında öğretmenlerin öz verili çalışmaları olduğunu da belirten Karahasanoğlu, “ Yaklaşık 12 öğretmenimizle, araştırmacı grubumuz 10 günlük bir sürede hazırladı. Çalışma planı hazırladık. Görev dağılımı yaptık ve finali çok güzel oldu. Sadece orası değil öğrencilerimize o günle ilgili üzerinde görselleri olan tişörtler giydirdik ve o görselliğe renk katmış olduk. Çok büyük zevk aldığımız bir proje oldu. Başta Teknoloji Tasarım öğretmeni Yasemin Ertal, Sınıf Öğretmenlerimiz Gülselen Oktay, Sevda Karayel, Türkçe öğretmeni Ayhan kaplan, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gülseren Çinamoğlu ve diğer öğretmenler Fatma Topçu, Ayşe Saraçoğlu bu projede görev aldılar. Koca seyit için ve diğer materyalleri hazırlarken de bir çok esnafın katkısı oldu.” İfadelerini kullandı.