Uygulama otelinde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

 İstiklal Marşnın okunmasının ardından konuşmasını gerçekleştiren Ar-ge Şube Müdürü Zekeriya Eşkikara, çalıştayın hazırlığında yoğun mesai harcayan ar-ge ekibine, desteklerinden dolayı Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan’a ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Eğitim kesinlikle ön şart

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sedat Yüksel açılış programı çerçevesinde yaptığı konuşmasında “Dünyada gelişmiş bir ülke olup ta  eğitim sisteminin kötü olduğu bir ülkeye rastlayamıyoruz. Bununda en güzel örneği Finlandiya. Her hangi bir doğal zenginliği olmamasına rağmen insan gücü kalitesi sayesinde belli seviyelere gelmiş bir ülke. Bizim ülkemizin doğal zenginlikleri varken de tabi ki insan kalitesini geliştirmemiz için eğitim kesinlikle ön şarttır” dedi.

Pasif uyum stratejileri yerine aktif tutum

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ise yaptığı konuşmasında Yalova’da eğitimin geleceği konusuna değindi. “Yeni bir yönetim anlayışı olarak her zaman değişimin ve yeniliğin dışında kalmadan pasif uyum stratejileri yerine aktif tutum sergilemek önceliğimiz olan konulardan biridir.  Bu gün burada Yalova’nın eğitiminin geleceğine yönelik startı hep birlikte veriyoruz. Bu çalışmamız ile Yalova’daki eğitim profilini temel eğitim, mesleki eğitim, yaygın eğitim ve özel eğitim başlıklarında moderatör hocalarımızın eşliğinde değerlendirme fırsatı bulacağız.  Gün boyu yapılacak olan çalışmalarda sizlerin katkılarıyla geliştireceğimiz eğitim eylem planımızda  Yalova Eğitiminin daha ileriye taşınmasını hedefliyoruz” dedi.

Haber: Sezgin Altınel