“Yalova’da 2023 Eğitim Vizyonu hedefleriyle eğitimde değişim başladı”

2019-2020 Eğitim Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala hazırlıklar hakkında bilgi veren İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, “Eylül ayı için geri sayım başlamışken, yeni okul dönemi için de okullarımızda devam eden hazırlıklarda sona gelindi. Okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmak için heyecanla gün sayan öğrencilerimiz için okullarımız temizlik, tadilat, tamirat, boya işleri ve bahçe düzenlemeleri ile yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyoruz” dedi.

           

Yeni eğitim öğretim yılı öncesi rakamsal olarak veriler paylaşan Müdür Ali Tosun, “2019-2020 Eğitim Öğretim yılı, Yalova’daki resmi veya özel 195 okulda 3 bin 500 öğretmen/yönetici, 45 bin öğrenci ile 9 eylül 2019’da başlayacak. Okul öncesi, ilkokul, 1.sınıf, ortaokul 5. Sınıf ve ortaöğretim 9.sınıf öğrencilerine 5-6 Eylül tarihlerinde uyum eğitimi verilecek. Bu sene ilk defa ara tatiller uygulanacak. Buna göre ilk ara tatil 18-22 Kasım tarihlerinde olacak. Birinci dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. İkinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak. Öğrenciler 6-10 Nisan 2020 arasında ikinci ara tatile çıkacaklar. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı 07 Eylül 2020 Pazartesi günü başlayacak. Yine bu yıl ilk ve ortaokullarda teneffüs süreleri 10 dakikada 15 dakikaya çıkarılmıştır” Şeklinde konuştu.

“Çocuklarımızın güvenilir gıdalarla beslenmesini sağlamak için okul gıdası logosu”

2019-2020 öğretim yılından itibaren okul gıdası logosu olmayan ürünlerin okul kantinlerinde satışına izin verilmeyeceğini belirten Tosun, “Çocuklarımızın güvenilir gıdalarla dengeli ve yeterli beslenmesini sağlamak amacıyla okul gıdalarında ortak logo uygulamasına geçilecek. Bundan böyle, belirlenen şartları taşıyan gıdalar okullarda satılabilecek. Öğrencilerimiz, gazlı içecekler, cipsler yerine süt, taze sıkılmış meyve suyu gibi sağlığa yararlı gıdalar tüketecek. Velilerimiz, okul ortamında şüpheli gıdaların çocukların erişimine açık olmayacağını bilecek ve çocuklarını bu ortama daha rahat teslim edecek" dedi.

“Zorunlu bağış ve kayıt parası diye bir şey söz konusu olamaz”

Öğrencilerin okul kayıtlarının e-okul sistemi üzerinden yürütüldüğüne dikkat çeken Müdür Ali Tosun, “Zorunlu bağış ve kayıt parası diye bir şey söz konusu olamaz, olduğunda gereği yapılacaktır. Eğer velilerimiz gönüllü olarak bağışta bulunmak istiyorlarsa, bunun altını özellikle çizmek istiyorum, gönüllü olarak bağışta bulunmak istiyorlarsa, makbuzları alarak okul yöneticilerimiz ve okul aile birliği yöneticilerimizle bu süreci gerçekleştirebilirler” dedi.

Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim alacaklarını söyleyen Müdür Ali Tosun, çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.