Erasmus+ 2018 R3 çağrısı kapsamında Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Ulusal Ajans tarafından kabul edilen ve desteklenen " Sanat ÇiçekAçıyor" "ART BLOOM" projesinin kapanış konferansı TOBB Mesleki ve Teknik Lisesinde gerçekleştirildi.

Konferansa çiçek yetiştiricileri, STK temsilcileri, Yalova Üniversitesi öğretim üyeleri  ve öğrencileri ve meslek liselerinden dinleyiciler katıldı. Program Yalova Üniversitesi öğretim görevlilerinden Enez Özkan Demirci’nin sunumu ve TOBB Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Ercan Gökkaya’nın açılış konuşması yapması ile başladı.

Programa Dr. Sebahat Şeker ve Enez Özkan Demirci’nin projenin tanıtımı  ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapması ile devam edildi. TOBB Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Ercan Gökkaya, Türkiye’de Mesleki Liseler Açısından Çiçek Yetiştiriciliği ve Pazarlama Eğitimi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

TOBB Mesleki ve Teknik Lisesi Mezunlarından Eslem Yıldırım mezuniyetinden sonra çiçekçilik sektöründeki faaliyetlerinden ve deneyimlerinden oluşan bir sunum gerçekleştirdi.

Yalova Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay tarafından “Kadın istihdamı ve Girişimciliği” konulu sunumu ile program devam etti. Prof. Oktay sunumunda, kadının çalışma hayatındaki yerine değindi.

Programa daha sonra Kağıt Müzesi Müdürü Aytekin Vural tarafından Sıfır Atık projesi kapsamında geridönüşüm kağıtlardan saksı üretimi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Program Yalova Kadın Koop. Başkanı Neşe Yılmam tarafından dekoratif çiçek sanatı  ile ilgili yaptığı sunum ile devam edildi.

Daha sonra program Enez Özkan Demirci tarafından çiçek yetiştiriciliğinde yenilikçi bir yaklaşım olarak sıvı solucan gübresi ile ilgili bir çalışmanın sunumu yapıldı.

Program proje koordinatörü Ercan Gökkaya ve Haydar Kılıç’ın katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür belgesi ve çiçek hediye etmesi ile kapandı.