Yalova Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanlığı görevine 2021 yılında atama ile gelmeden önce bir önceki dönem dernek yönetimindeyken; genç, cesur, saygılı, hürmetkar biri olarak tanıdığım, bugünler de ise resmi evrakta (Karar Defteri) sahtekarlık yaptığı, onlarca usulsüzlüğün üstünü örtmeye çalışarak Yalova Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanlığına kendisini seçtirdiği iddia edilen Engin Arı’dan bahsedeceğim.

Daha bundan 2 yıl öncesine kadar Yalova İl Özel İdaresinde işçi olarak çalışan Engin Arı’nın Yalova Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanlığına atandıktan sonra, Yalova Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan’ın makam şoförlüğüne terfi ettiğini hepimiz biliyoruz.

Engin Arı’nın, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu söyleyerek, kamuda çalışanlar üzerinde ne tür etkiler bıraktığını tahmin ediyorsunuzdur.

Engin Arı, gerçekten Yalova AK Parti İl Yönetiminde ise kendi derneğinin bir önceki başkan ve yönetim kurulu tarafından yapılan iddia ve suçlamalara, AK Parti Yalova İl Başkanı Sn. Muğlim Bağatar’ın sesiz kalmayacağına adım gibi eminim.

Yalova Valisi Muammer Erol da, Engin Arı hakkında gündeme gelen iddiaların araştırılması için Yalova İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünü harekete geçirecek, yaşananları açığa çıkaracak ve Yalova Cumhuriyet Savcılarına suç duyurusunda bulunacaktır.  

Gelelim Engin Arı’nın gerçek yüzünü görmeme vesile olan olaya....

2020 yılının Eylül ayında startını verdiğimiz; Yalova Bayburtlular, Yalova Siirtliler ve Yalova Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği Başkanı Ferman Durmaz ile yaptığımız istişareler neticesinde, Yalova’da ki tüm Anadolu Derneklerini bir çatı altında toplayarak güç birliği oluşturma çabamız oldu.  

Yalova Erzurumlular Dernek Başkanı İsmail Demir’in, Yalova Serhat Kars Dernek Başkanı Memetali Çiçek’in, Yalova Erzincanlılar Dernek Başkanı Alemdar Coşkun’un, Muş Dernek Başkanı Ahmet Polat’ın, Yalova Mardinliler Dernek Başkanı Burak Erkan’ın, Çiftlikköy Erzurumlular Dernek Başkanı Erdoğan Pasin’in, Yalova Adana Çukurovalılar Derneği Başkanı Ahmet Söğüt’ün, Gümüşhane Keltik Çömlecik Köyü Dernek Başkanı Başar Şahin’in ve Yalova Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Engin Arı ile birlikte yaklaşık olarak 10’un üzerinde dernek başkanın katılımlarıyla, 4 başkanın ev sahipliğinde, 4 ayrı tarihte bir araya geldik.   

Bu güç birliğinin amacı ise; doğduğumuz, büyüdüğümüz, yaşadığımız ekmeğini yediğimiz Yalova’ya yapacağımız hizmetler içindi.

Büyük bir heyecan ve inançla bir araya geldiğimiz, bire bir yaptığımız görüşmelerde, ‘Çok güzel bir birliktelik’, ‘Bu kente hizmet için önemli bir güç birliği olur’, ‘Varım’, ‘Beraberiz’ şeklinde ki söylemler, bundan 9 ay önce Yalova Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Engin Arı’nın çomak sokmasıyla parçalanmaya çalışıldığına yakından tanık olduk.

Birkaç dernek başkanını bu önemli birliktelikten koparan ve kendisini Yalova Dernekler Birliği Başkanı olarak lanse etmeye başlayan Yalova Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Engin Arı’nın ne kadar tehlikeli, ne kadar bölücü ve de ne kadar da nankör bir insan olduğunu ben bu süreçte net bir şekilde gördüm ve birçok dernek başkanı arkadaşım da bu hadiseye tanık oldu.

Yola çıktıklarını, yarı yolda bırakanlara, hile, hurda ve kirliliklere bulaşanlara ise en büyük tokadı, Manşet Gazetesi’nin 11 Ağustos 2022 tarihli gazete yayını ile www.manset.com.tr Haber portalında okuyor olacaksınız. 

Siyaset üstü bir oluşum olan ‘Yalova Anadolu Dernekler Platformu’ için yapılan emek ve çalışmalara saygısı olmayan, dernek kurucu yönetiminin yaptığı fedakarlıkları göremeyecek kadar kör olan, farklı siyasi görüşleri olan dernek üyelerinin görüş ve düşüncelerini hiçe sayan ve sadece şahsi çıkarları için BAŞKANLIK gibi kutsal bir makamı, Yalova Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanlığını işgal eden Engin Arı ve onun düşüncesinde olanların sonu hep hüsran olacaktır.

27 yıllık gazetecilik deneyim ve bilgilerimi, Yalova Anadolu Dernekler Platformunda yer alan her dernek başkanı ve yöneticilerine aktararak, kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacak,  hakkaniyetli ve adaletli bir şekilde yöneterek güçlenmelerini sağlayarak, hemşerileri başta olmak üzere, yaşadıkları kente ve ülkelerine faydalı olmaları için yaptığımız emeklerin, Engin Arı gibi ahtı vefa bilmeyenler tarafından saygısızca nasıl da yok edilmeye çalışıldığına tanık olduğum ve yaşadım.  

Bugün, bir önceki dernek başkanı ve kendi yönetim kurulu üyeleri tarafından yolsuzlukla itham edilen Engin Arı gibi bozguncularla yola çıktığımıza bin pişman olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Sözünde, özünde, siyaset üstü bir duruş sergileyecek olan dernek başkanlarından oluşan Yalova Anadolu Dernekler Platformu, hedeflediği yolda amaçladığı istikamette devam ederken, Engin Arı gibi çapsızlar ise hukuk önünde, yaptıkları suçların cezalarını çekecekler.

‘Kim ne ekerse onu biçer sözü’ de ‘CUK’ diye oturmamış mı?  

Ne dersiniz?