Peygamber efendimiz (S.A.V.) şöyle buyurmuştur. Öyle bir zaman gelecek ki faiz tozuna bulaşmayan kimse kalmayacak. İşte o zaman ne yazık ki bu zaman. Öyle bir zamandayız ki yediğimiz içtiğimiz giydiğimiz maaşımız her şey faizli. Tamamen hayatımıza kredi kartlarını aldık. Artık insanların çoğu kredi kartlarına tutsak olarak yaşıyor. Bankadan kredi alıyor, çünkü yetiştiremiyor. Bankaya parasını yatırıyor bu zaman da iş kurmak çok riskli faiz almak kolayına geliyor. Kazanan bankalar oluyor tabi ki bu durum da. Şu da var bankaların da müşterilerine hiç eyvallahı yok. Üç gün geç öde, günde yüz kere arar icra başlatılacak diye. Halk gerçekten mağdur. Herkes de bir kaygı bozukluğu var. Kimse önünü yarınını göremiyor. Bu ayı atlattık diye sevinemiyor. Önümüzdeki ay ne olacak bilemiyor.

Bu kış doğalgaz fiyatları bütün ödeme planlarını bozdu. O kadar çok sobasını, kaloriferini yakmayan var ki. Millet olarak çok kötü bir kış geçirdik. Zam üstüne zamlarla her gün bir şok yaşadık. Kredi kartları patladı. Maaşlar yetmedi. Kimsede para yok ki borç isteyesin eşten dosttan.

Nasıl bir kötü bir zamandayız. Gerçekten ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ülkemize uygulanan baskılar, dünyayı tamamen kötü niyetli insanların yönetmesi, bizi daha nerelere götürür bilemiyorum.

İnsanlar boşlukta. Çoğu bir hata yaptı ya da yapmak üzere. Güven kalmadı. Aldığımız maaşlar bile faizli. Helale haram katıldığı zaman gerçekten hayır görmek çok zor.

Bir haram damlası koca bir helal denizine damlasa o denizi haram yapar. Sanıyorum biraz inançlarımızın zayıflaması, hayata korku ile bakmamız, bizi din gerçeğinden uzaklaştırdı.

Hoş Ramazan Ayı geldi, herkes hacı hoca. İnşallah ülkem için, bizler için, çocuklarımız için her şey çok güzel olur.

Size tavsiyem aman kimseye bulaşmayın, herkes burnundan soluyor.