Geçtiğimiz günlerde Yalova’nın Adnan Menderes Mahallesi Rahmi Üstel Caddesinde 3. Şubesini, Gaziantepli Osmanlı Baklavaları Künefe Katmer ve Lune Corner unvanıyla hizmete açan işletme sahibi Ahmet Çiçek ile işletmelerin veliahtları; İlker ile Yusuf Çiçek, Yalova’da yayın yapan ulusal ve yerel basın mensuplarını sabah kahvaltısında ağırladı.
Birbirinden lezzetli kahvaltılıkları hazırlayan maharetli ellerin yaptığı tatlar, servis personeli tarafından davetlilere özenle sunuldu.
Menemenden, sucuğa, gözlemeden, su böreğine, zengin kahvaltı çeşitleriyle aşçı ve sunumu yapan işletme çalışanları, medya mensupları tarafından tam not aldı.
Marka olan Gaziantepli Osmanlı Baklavalarının yanı sıra; katmer, künefe, yaş pasta, su böreği, kahve ve kahvaltı ile de iddialı olduklarını dile getiren başarılı işletmeci Ahmet Çiçek, kahvaltı bitiminde davetlilere, Türk kahvelerinin yanında katmer tatlısı ikram etti. Davetliler özenle hazırlanan katmer tatlısı ile mükemmel damak tadı yaşarlarken, işletme sahibi Ahmet Çiçek Gaziantepli Osmanlı Baklavaları Künefe Katmer ve Lune Corner da verilen hizmetleri sıraladı:
Çiçek: ‘’Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, bizi onurlandırdınız’’
Başarılı işletmeci Ahmet Çiçek: ‘’Öncelikle 21 Ekim Dünya gazeteciler Gününüzü kutluyorum. İnşallah sizlerle beraber mutlu huzurlu ve güzel Yalova da, güzel ülkemizde nice yıllar beraber oluruz. Bugün sizleri buraya davet ettim, zahmet buyurdunuz, şeref verdiniz, bizi onurlandırdınız. Hepiniz hoş geldiniz.
Bugün Gaziantepli Osmanlı Baklavaları Künefe Katmer ve Lune Corner de kahvaltı bahanedir. Amacımız, sizin bu güzel gününüzde beraber olmak, yeni ve eski dostlarımızı bir arada görmekti. Aramızda yeni arkadaşlar var onları tanımak, onlarla beraber olmaktan da ayrıca büyük bir mutluluk duydum.
Katılımlarınızdan dolayı hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır. Sizler gibi güzide ve güzel insanlara layık olabilmek, elimizden gelenin en iyisine yapma çabasında ve çalışmasındayız. Gaziantepli Osmanlı Baklavalarının merkezde ki yerini hepiniz biliyorsunuz. 2. şubemizi Dere Mahallesi’nde, imalattan halka satış yeri olarak hizmete açtıktan sonra, birkaç ay önce 3. Şube olan Gaziantepli Osmanlı Baklavaları Künefe Katmer ve Lune Corner’yi hizmete açtık.
Takdir edersiniz ki merkezdeki yerimiz konumu itibariyle alanı daha küçük bir işletme. 5-6 masalı bir işletme. Daha çok paketle hizmet veriyoruz. 3. Şubemiz olan Gaziantepli Osmanlı Baklavaları Künefe Katmer ve Lune Corner daha geniş kapsamlı oldu. Çünkü yer müsait. Kullanmış olduğumuz alan 800 m2’dir. Bu 800 metre² alanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz.
Çiçek: ‘’Kalitemiz, usta ve kullandığımız malzemen kaynaklı’’
Gaziantepli Osmanlı Baklavaları sizlerin takdirini gördü, müşterilerimizin takdirini gördü. Pastalarımızda da en az baklava kadar iddialı olduğumuzu söylüyorum. Nedeni ise ustalarıma çok güveniyorum. Hem de kullanmış olduğumuz 1. sınıf malzemeler olduğu içindir. Çünkü, Gaziantepli Osmanlı Baklavaları olarak hata yapma lüksüne sahip değiliz. Bir yere gelmek kolay olmuyor. Zirvede durabilmek, onun üzerine çıkabilmek meziyet, faaliyet istiyor. Biz de bu sebeple, iki tanesi; biri sağımda, diğeri solumda ki veliahtlarımla beraber, canla başla işimizin başında oluyoruz. Sabahın 07:00’sinden, gece yarısı saat 01:00’lere kadar, birbirimizi dinlendirerek işimizin başından ayrılmamaya özen gösteriyoruz.
Çiçek: ‘’Gaziantepli Osmanlı Baklavaları ismine bir leke gelmesin’’
Tüm samimiyetini söylüyorum. Gaziantepli Osmanlı Baklavaları ismine bir leke gelmesin. Bu isim, kendini korusun. Bu isim kendini yüceltsin. Çünkü insanlar bize bir misyon yüklediler. Marka olmamızı sağladılar. Biz de bu markanın gereğini yapmak zorundayız. Bu işletmede yorgunluğu veya herhangi bir mazereti kabul etmiyoruz.
Çiçek: ‘’Ne kadar takdir görsek de asla şımartmayız’’
Bu son açmış olduğumuz 3. Şubemizin açılışı öncesinde ciddi şekilde rahatsızlandım. Şiddetli bel ağrısı yaşadım. Ameliyat narkozuyla ancak açılışa katılabildim. Benim bahanem olmadı, olamaz. Yalovalı müşterilerimize, hemşerilerimize, arkadaşlarımıza mahcup olmamak için hasta hasta açılışımda bulundum. Bizim öyle bahaneler üretme lüksümüz yok. Allah’ın izniyle, mutlaka üçümüzden birimiz yoksa ikimiz, ikimiz yoksa birimiz mutlak işimizin başında olması gerekiyor. Bu ilkelerimizden dolayı çok ciddi emek veriyoruz.
Yalovalı hemşerilerimize, sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bizim bu emeklerimizin karşılığını, takdirlerle görsek de asla şımarmayız. Göğsümüzü kabartır, gurur duyarız.
Çiçek: ‘’Ahmet Çiçek olarak tüm ürünlerin ustasıyım’’
Katmer ve künefe bizim kendi ürünümüzdür. Katmer ile künefe için özel bir bölüm dediğimiz alanda, insanların gözünün önünde bu ürünleri yapıyoruz. Açık alanda yapıyoruz. Herkes görsün bilsin. Ne yediğinin farkında olsun istiyoruz.
Gaziantepli Osmanlı Baklavaları ne kadar büyüme yapıyorsa o kadar da şeffaflaşıyor. Künefe ve katmer ustalarımızı Gaziantep’ten getirdik. Bu görmüş olduğunuz ürünlerin hepsinin Ahmet Çiçek olarak ustasıyım. Hepsini yaparım. Ustası olduğum bir işi büyük bir keyifle yapıyorum.
Çiçek: ‘’Kardeşe, sahip çıkılacak sözünü aldım’’
Bu iş yerinde az önce de söylediğim gibi iki tane veliaht var. Bebek gibi büyüttüğüm bir evladım daha var. O da Gaziantepli Osmanlı Baklavaları ünvanlı işyerimizdir. Bu işletme, iki oğlumun kardeşidir. Bu kardeşe sahip çıkılacaklar. Sözünü onlardan aldım.
Sol tarafımda büyük oğlum Ülker Çiçek, sağ tarafımda küçük oğlum Yusuf Çiçek. Ben biliyorum ki onlar da babalarını mahcup etmeyecekler. Babalarının, Gaziantepli Osmanlı Baklavalarını getirdiği bu noktadan alıp biraz daha ileriye taşıyacaklarından hiç şüphe duymuyorum.
Çiçek: ‘’Candan Geyik İzgi müdiremiz ile de güçlendik’’
Candan Geyik İzgi, Gaziantepli Osmanlı Baklavaları Künefe Katmer ve Lune Corner’nin müdiresi olarak yeni aramıza katıldı. Bize güç Verdi. Bizimle beraber tüm hizmet eden personelin başında yardımcı olan arkadaşımızdır.
Çiçek: ‘’Katmer ve künefe elle, açık bir şekilde yapılıyor’’
Hamuru kendimiz yoğurup kendimiz açıyoruz. İnsanların gözünün önünde açıyoruz. Kaymanı da fıstığın da şekerin de insanların gözünün önünde yapıyoruz. Sizin kastetmiş olduğunuz Katmerler genelde Freshtır yani paketlenmiştir, dışarıdan gelen ürünler oluyorlar. Yalova da sadece Osmanlı Baklavaları elle açık bir şekilde ürünlerini yapılıyor.
Hazır künefe de yapıyoruz. Hazır künefenin içine peynir yerine kaymak koyuyoruz. Kaymağı da fıstıkla harmanlıyoruz. Hem çıtır, hem de künefeye farklı bir lezzet ve değişiklik katıyor. İşletmemizde çok ciddi bir rağbet görüyor. Gelip, deneyen çok müdavimleri var.
Çiçek: ‘’Kaliteli baklavanın un ihtiyacını, Şanlıurfa’dan karışılıyoruz’’
Bir başka önemli konu da temin ettiğimiz ürünlerimiz. Urfa’nın Harran Ovası, bölgenin esmer buğdaylarını toplar. Bu bölgenin buğdayından Baklavalık un yapıyoruz. Bu unun kalitesi burada ki baklavalarımıza yansıyor.
Sade yağını bir çok arkadaşlarımız bilir. Şanlıurfa’ya 5. ay da yağ ilk çıktığında, sade yağını bizzat gider kendim Urfa’da toplarım. Eritir, tereyağını toplarız. Üzerindeki ayranı ve buharla suyunu alır, altta bal rengi olan sade yağını işletmemize getiririz.
Çiçek: ‘’Fıstığın büyük çoğunluğu kendi üretimimizdir’’
İkinci bir önemli konu fıstıktır. Bizim Gaziantep de fıstık bahçelerimiz var. İşletmemizde kullandığımız ürünlerimizin fıstığının büyük bir kısmını kendi bahçemizde karşılıyoruz. Tamamını çıkartmak için çaba içerisindeyiz. İki yıl önce dikmiş olduğumuz 1650 fıstık ağacı var. Bu fıstık ağaçlarının verime geçmesi için sekiz yaşını doldurmaları gerekiyor. Şu an üçüncü yaşına girmiş durumdalar. Osmanlı Baklavalarına fıstığıyla +1 değer katacağız.
Çiçek: ‘’Kuraklık yüzünden ceviz üretiminde istediğimiz neticeyi alamadık’’
Bir başka konuda ise ceviz bahçesi yaptık. Çıtır ceviz fidanlarını Yalova’dan temin ettik ama ne hikmet 7-8 yıldır uğraşıyoruz bir türlü bu ceviz fidanlarını büyütemedik. Aslında Gaziantep’te ceviz çok olur. Son birkaç yıldan beri Antep‘te ve Türkiye genelinde bir kuraklık var. Hepimizin bildiği gibi bu kuraklık Konya’yı da çok etkilemiş durumda. Geçen yıl boyunca tüm kış, Gaziantep’e sadece iki sefer yağmur yağdı. Oysaki bu ürünler, kar sever, su sever. Su ve kar olmayınca, cevizde istediğimiz neticeyi alamıyoruz.
Antep’in eski ismi, Ayinta (ay gibi parlak)anlamındaymış. Kaynak suyu bol olan bir yerdi Gaziantep. Ben çocukken, bizim köyün dokuz yerinden dere geçerdi. Bu derelerin hepsinden sular akardı. Sahipsiz su kaynakları vardı. Şu an bir tanesinde su yok. Bahsettiğim derelerin dokuzu da boş bir şekilde duruyor. Bunun sebebi, hakikaten kuraklıktır. Özellikle, Gaziantep ve Konya kuraklıktan çok etkilemiş durumda. Bu da bize ceviz yetiştirme konusunda bize sıkıntı yaşatıyor. Ceviz ağaçları hâlâ duruyor ama ürün almada bir sonuç elde edemedik.
Çiçek: ‘’Personel sayısını 35’den 50’ye çıkaracağız’’
Biz de şu an 35 personel çalışıyor. Bu öngörümüz 50’ye çıkacak bir ay içerisinde inşallah. Daha geniş kapsamlı hizmet sunacağız. Çift vardiya halinde çalışıyoruz.’’
Hep bir ağızdan ‘Tatlı, Osmanlı da yenir’’ dediler
Son olarak tüm çalışanlarıyla işletme girişinde vatandaşlara hitaben ‘’Tatlı, Gaziantep Osmanlı Baklavacısında yenir’’ diyerek, kaliteden asla ödün vermeyeceklerini haykırdılar.
Haber: Ayhan Polat
Fotoğraf: Rabia Tayan
#GaziantepliOsmanlıBaklavaları
#Yalova #YalovaHaber #Baklava
#Künefe #Katmer #TatlıSeverler
#OsmanlıBaklavacısı
#YalovaKahvaltı #YalovaLezzet
#GaziantepLezzetleri
#LuneCorner
#TatlıOsmanlıdaYenir