1 Mayıs’ın evrensel olarak çalışanların günü olarak kabul edildiğini fakat Türkiye’de ilk defa 2008 yılında AK Parti Hükümeti tarafından ‘Emek ve Dayanışma Günü’, 2009 yılında da resmi tatil ilan edildiğini ifade eden Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “beraberliği ve kardeşliği, mücadele ve demokrasiyi, barışı ve huzuru simgeleyen 1 Mayıs, dünyadaki tüm çalışanların ortak ve evrensel değeridir. Alın terini ortaya koyarak çalışan işçilerimiz ve emekçilerimizin birlik ve dayanışma günüdür.   

            Ekonomimizin, sanayimizin ve tüm çalışma alanlarımızın en önemli yapı taşını oluşturan işçilerimiz, emeğin her daim sembolü olmuşlardır. Çalışan, üreten ve emek harcayan işçilerimiz tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik kalkınmanın asıl mimarlarıdır. Türkiye’nin kalkınması ve üretken hale gelmesinde emekçilerin alın teri ve emeği vardır.

            Geçmişte işçi kardeşlerimizin emek ve dayanışma gününe damgasını vuran maalesef bazı üzücü olaylar olmuştur. Tüm bu olumsuzluklar, şiddet görüntüleri hafızalarımızda 1 Mayıs’ın farklı bir şekilde yer edinmesine yol açmıştır. Bu yüzden sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarımızla, işçi ve işveren kuruluşlarımızla, hükümetimizle, bu acı tecrübelerin tekrarlanmaması için hep beraber, ortak akılla hareket etmeliyiz. Hükümetimizin attığı olumlu adım sadece "1 Mayıs'ın 'resmi tatil' ilan edilmesi" değildir. Demokratikleşmenin, bireysel hak ve özgürlüklerin genişletilmesidir. İnsanlarımızın tedirgin olmadan, eşiyle, çocuğuyla hep beraber bayram havasında kutlayacağı bir gün olarak anmak, 1 Mayıs’ın adına ve baharın kutlanmasına yakışan olacaktır.

            Bu duygu ve düşüncelerle tüm çalışanlarımızın ve işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyorum. Sevgi, kardeşlik ve barış duygularının artmasına vesile olacak, huzur dolu nice 1 Mayıslar diliyorum” dedi.