Bu yıl ilk kez yapılacak turnuvanın protokolü Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova Merkez İlçe Temsilcisi Abdurrahman Baltacı tarafından imzalanmıştı.

28 Haziran Perşembe günü başlayacak olan1.Yürüyen Köşk Satranç Turnuvası, İnci Plaza’da yapılacak ve 4 ayrı kategoride gerçekleştirilecek.

A kategorisi herhangi bir ELO veya 1600 ve üzeri UKD puanına sahip sporcular(ELO’yadahil olacaktır), 2004-2007 yılları ve arasında doğmuş sporcular, 2008-2009 doğumlu sporcular ile2010-2011 doğumlu sporcuları kapsayacak.

Yalova Belediyesi olarak kentin en önemli simgelerinden biri olan Yürüyen Köşk’ün tanıtımına katkı sağlayacak bir projeye daha imza attıklarını belirten Başkan Salman, “Amatör sporlara olan desteğimizi der daim göstermeye özen gösteriyoruz. Satranç sporu da bunlardan bir tanesi. Satranç sporunun gelişmesi yönünde kentimizde bir ilk olan ‘Satranç Parkı’nı açarak bu spora önem verdiğimizi daha önce gösterdik. İmzaladığımız protokolün ardından ise 1. Yalova Yürüyen Köşk Satranç Turnuvası’nın yapılmasını sağlıyoruz. Yapacağımız bu turnuvayla hem ilimizi hem de turnuvanın adını taşıyan Yürüyen Köşk’ü bir kez daha tanıtmış olacağız. Ülkemizin dört bir yanından kentimize gelecek olan tüm sporcu kardeşlerimize şimdiden ‘Hoş Geldiniz’ diyorum” dedi.

Turnuva hakkında bilgi almak isteyen satranç severler, internet üzerinden www.yalova.tsf.org.tr adresinden detaylı bilgi alabilirler.