İlgili Belediyeler kendi sınırlarındaki temizlik çalışmalarını yürütürken, ihtiyaç halinde İl Müdürlüğü tarafından temin edilen ekip ve ekipmanlar ile temizlik çalışmalarına destek veriliyor. Ağırlıklı olarak Yalova merkez Taşköprü ve Altınova’da yapılan temizlik çalışmaları, denizde temizleme gemileriyle, karadan ise vidanjörler, pompalar ve temizleme kürekleri ile yürütülüyor.

 İhtiyaç halinde bariyerlerin de kullanıldığı çalışmalarda, 16 Haziran Çarşamba günü müsilaj görülen Taşköprü İDO İskelesinden 55 m3, Taşköprü AKSA önünden 28 m3 olmak üzere toplamda 83 m3 müsilaj temizlendi.

 

“Marmara Hepimizin” sloganı ile başlatılan Marmara Denizi temizlik çalışmalarında bu zaman kadar Yalova’da toplanan kümülatif müsilaj miktarı 1478 m3.

Marmara Denizinde ortaya çıkan müsilaj nedeniyle Çevre Kanunu kapsamında çevre denetimleri diğer illerden gelen takviye denetim ekipleri ile beraber hızlanarak devam ediyor.

Bu kapsamda Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 5 ekipten oluşan 20 Personel ile Yalova’da bulunan fabrika, tersane, otel, motel, tatil sitesi vb. tüm yerler denetleniyor. 16 Haziran Çarşamba günü itibariyle toplamda 129 denetim, 23 numune alımı gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde ihmali görülen 12 tesise toplam 763.623,00 TL idari para cezası uygulandı, 3 tersanenin de faaliyet, durduruldu.