15 Temmuz günü yaşanan hain darbe girişimini anmak adına, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bir fotoğraf sergisi açıldı. “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Temalı fotoğraf sergisinin açılışını Yalova valisi Tuğba Yılmaz gerçekleştirdi. Sergiyi gezen Yılmaz, fotoğrafları tek tek inceledikten sonra konuşmasını yaptı. Böylesi bir kalkışmanın, dünyanın hiçbir yerinde görülmediğini belirten Yılmaz;

“15 Temmuz gecesi demokrasimize, cumhuriyetimize, vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, mukaddes değerlerimize, birlik ve beraberliğimize gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimine karşı dik duran; bütün dünyaya demokrasi dersi veren, bu vatanı böldürtmeyen, bu vatana sahip çıkan, bu bayrağı indirtmeyen aziz milletimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Böylesi necip millete hizmet etmekten dolayı da son derece onur duyuyorum. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz etkinlikler kapsamında, gerek 15 Temmuz gecesine ait, gerek sonrasında 29 gün tutulan demokrasi nöbetlerine ait fotoğraflarımız pek çok şeyi aslında bizlere gösteriyor. Bazen bir fotoğraf karesi bin tane sözün söylenmesine vesile oluyor. Böylesi bir vahşet, böylesi bir kalkışma dünyanın hiçbir yerinde görülmedi. Ama böylesi vahşetli bir kalkışmaya karşı da direnen, bu kalkışmayı bertaraf eden bir millet de dünyanın hiçbir yerinde bence bulunmamaktadır. Ben bu vesileyle tekrar şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum, gazilerimize ve milletimize tekrar şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sergide bulunan 15 Temmuz Anı Defteri vatandaşlara açıldı. Fotoğraf sergisi ve anı defteri 13-14-15 Temmuz tarihleri arasında, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda olacak.

Haber/Fotoğraf: Nilüfer Ateş