Programa YAFEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Kır, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, YAFEM Türk Dünyası Gazeteciler Birliği Üyesi Bülent Güler, Azerbaycan, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Bosna Hersek, Özbekistan, İran Türkleri, Irak Türkmenleri, Kabardey, Karaçay-Çerkez, Kuzey Osetya-Vladi Kavkaz, Astrahan, R.F, Kazakistan, Saha-Yakut, Çeçenistan, Dağıstan, Doğu Türkistan Derneği gazeteci ve yazarlar, şirket yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katılım sağladı.

Hasan Soygüzel konuşmasında ‘’Türk dünyası medya mensuplarının bu yıl 16.sını gerçekleştiriyoruz. YAFEM derneği Türk dünyası adına çok önemli işler yapmakla birlikte, istikrarlı bir biçimde marka haline geldi. Bu nedenle de ben şahsen bir Yalovalı olarak gurur duyuyorum. Bu gururun oluşmasında emeği geçen başta YAFEM derneğimizin başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere bütün arkadaşlarımızı huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum.

Bütün çalışmaların sonunda Yalova bir şehir olarak Türk dünyasında uzun zamandan beri bilinen, sevilen ve önemsenen şehir. Bu çalışmaların artırılması, kökleşmesi ve kurumsallaşması Yalova’nın da Türk dünyasında yerinin ve ağırlığının da artmasına neden oluyor. Bu nedenle biz bu şehrin seçilmiş yöneticileri olarak tüm çalışmalara destek olmayı bir görev biliyoruz.  İnşallah Türk dünyası medya buluşmasında bu anlamda çok önemli sonuçları ihtiva edecek bir biçimde neticelenir.

Türk dünyası medya mensuplarının çok önemli bir görevi var. Bize onlar doğru ve güvenilir bilgiyi sağlıyorlar. Biz de sizden aldığımız bilgilerle zihnimizde doğru analizler yapmaya gayret ediyoruz. Bu organizasyona katkıda bulunmaktan bahtiyarlık duyuyorum. BU yıl da ilimize geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. ‘’ Dedi.

Programın ilk oturumunda, Soygüzel’in konuşmasının ardından Türk dünyasından gelen gazeteciler kendilerini tanıttı. Ardından İstanbul Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Doktora Öğrencisi Cihan Yalvar, konuklara Yalova’yı tanıtan sunum gerçekleştirdi.

Başkan Gürel sözünü tuttu: Arapça tabelalar denetleniyor Başkan Gürel sözünü tuttu: Arapça tabelalar denetleniyor