21 yıl önce yaşanılan Marmara Depremi ardından kentimizde hayatını kaybeden vatandaşlar anısına yaptırılan Deprem Anıtı yapılan restorasyonun ardından günümüz şartlarına uygun ve modern bir görünüme kavuştu. İç ve dışı kısa sürede yapılan çalışmalarla tamamlanan Deprem Anıtına gelen vatandaşlar Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Fotoğraflar yenilendi, TV ve ses sistemi konuldu

21 yıl önce yaşanan deprem fotoğraflarının yer aldığı anıtta yapılan restorasyon çalışmaları neticesinde toplam 66 adet fotoğraf karesi son sistem led ışıklı ve çerçevelerle anıtta yerini alarak eski fotoğraflarla değiştirildi. Ayrıca ziyaretçilerin 21 yıl önce yaşanan depremi hatırlamaları, unutmamaları için slayt şekilde hazırlanmış depremin hemen sonrasında çekilmiş video görüntüleri içeriye kurulan ses sistemiyle birlikte sunulmakta.

İç mekan dizayn edildi

Yapılan çalışmalar arasında vatandaşlar tarafından en çok beğenilen yerler arasında ise anıtın içinin güzel bir görünüme kavuşması oldu. İç mekanın yenilenmesi ile özellikle duvar ve tavan yüzeylerinin yası temsil olarak siyaha boyanarak kırmızı led ışıklarla modernize edilmesi anıtı gezen vatandaşların beğenisini topladı. Bununla birlikte anıtta bulunan iki salona “03:02” ve “45 Saniye” isimleri verildi.

Peyzaj düzenlemesi ve ışıklandırma yenilendi

İç tasarım çalışmalarının yanı sıra dış mekanda da gözle görülür bir şekilde yenilikler ve düzenlemeler yapıldı. Etrafına çiçekler ekilerek güzel bir görünüme kavuşan anıtta peyzaj düzenlemeleri önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bununla birlikte modern ışıklandırma sistemiyle aydınlatılan anıt vatandaşlar tarafından oldukça beğenildi. Deprem Anıtının en büyük simgelerinden biri olan ve tam ortasında bulunan gökyüzünden dökülen göz yaşlarını simgeleyen obje ışıklandırılarak ve onarılarak hazır hale getirildi.