2016 yılında 12 yaşındayken ‘Rüyadan Senle Uyanmak’ isimli romanını yazan ve geçtiğimiz günlerde ikinci kitabı ‘Kusursuz Mutluluk’ romanı raflarda yerini alan Elif Nur Kantar, iki yıl önce ziyaret ettiği ve kitabını hediye ettiği Başkan Salman’ın yine konuğu oldu.

Örnek aldığı bir yazar olmadığını ve içinden gelenleri yazdığını belirten genç yazar Kantar; “Okumayı çok seven bir kişiliğe sahibim. Bunun vermiş olduğu hazla ‘bende yazabilirim’ dedim. Sonra ufak ufak notlar almaya başladım ve böylelikle ilk kitabımı 12 yaşında ailemin desteğiyle birlikte çıkarttım. Romanımı yazarken kimseyi örnek almadım. Sadece içimden gelen duyguları kaleme aldım. Kitabım çıkar çıkmaz kendisi de benim gibi yazmaya meraklı olduğunu öğrendiğim Belediye Başkanımıza ilk kitabımı hediye ettim. Kendisi bana yazmaya devam etmememi söylemişti. Bende çevremden gelen destek ve teşvikle ikinci kitabımı yazmaya karar verdim. Geçtiğimiz hafta çıkan kitabımın satması ya da satmaması benim için fazla önem arz etmiyor. Ben şuanda ailemin ve çevremdekilerin desteğiyle kendimi geliştiriyorum” dedi.

Başkan Salman, ‘Böyle Gençlere Destek Olmalıyız’

Elif Nur Kantar’ın Yalova’da bir ilk Türkiye’de ise sayılı olduğuna belirten Başkan Salman; “12 yaşında bir kardeşimiz bir roman yazıyor ve bu yaşında bir kitap çıkartıyor. Bununla yetinmiyor ve 2 yıl aradan sonra bir kitaba daha imza atıyor. Belki de birçok yazarın yapamadığını bu genç yaşında 2 yıla sığdırıyor. Tabi Elif Nur’a en büyük desteği ise ailesi veriyor, yanında duruyor. Ben Elif Nur’un Yalova’da bir ilke imza attığını ve Türkiye’de ise bir elin parmaklarını geçmeyecek genç hatta çocuk yazarlar arasında yer aldığına inanıyorum. Bizler böyle yeteneklere teşvik olmak için elimizden geleni yapmalı ve kesinlikle destek olmalıyız” dedi.

Başkan Salman genç yazar Elif Nur Kantar’a kendi kitabını imzalayarak takdim ederken, Başkan Yardımcısı Jülide Güner ise genç yazar Elif Nur Kantar’a hediye kitaplar takdim etti.