İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Yalova Valisi Tuğba Yılmaz başkanlık yaptı. Toplantıya, yatırımcı kurum ve kuruluşların birinci derecede amirleri, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları katıldı. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz; “İlimizde 2018 yılı 3.dönem itibariyle; 21 adet Kamu, 2 adet özel sektör (UEDAŞ ve ARMAGAZ) olmak üzere 23 adet yatırımcı kuruluş faaliyet göstermiştir. 8 ana sektörde 96 adet biten, 143 adet devam eden, 17 adet başlanmamış ve 15 adet ihale aşamasında olmak üzere 271 adet proje bulunmaktadır. Bu yatırımların toplam proje bedeli 1.744.492.000 TL olduğu görülmektedir. Mevcut projeler için 2018 yılından önceki yıllarda yapılan harcama 1.176.798.000 TL’dir” dedi.

14.Karayolları Bölge Müdürü Erdoğan Dedeoğlu yaptığı konuşmasında; ‘Bursa –İzmir arasındaki kesimin 2018 yılında, kalan kısmın ise 2019 yılında açılacağı hedeflenmektedir’ dedi.

  14.Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Tarık Gökhan Yolbaşı; “Sayın Valim, Koordinasyon Kurulu değerli üyeleri ve basın mensupları hepinizi selamlıyorum. 3 projemiz vardı, 2’si bakım onarım, 1 tanesi de yapımla ilgilidir. Yalova-Çınarcık-Armutlu bu yollarla ilgili bilgi vermek gerekirsek kış sezonu gelmeden projemiz tamamlanacaktır’ dedi.

  İller BankasıBursa Bölge Müdürü Ekrem Ayti yaptığı konuşmada; “Sayın Valim, koordinasyon kurulu üyeleri, saygıdeğer sayın basın mensupları. 17 tane işimiz mevcutken bunun 10 tanesini bitirdik. 7 tanesine devam ediyoruz. Toplam 106 milyon liraya yakın bir proje bedeli var. Bunun 65 milyonunu bu güne kadar harcadık. Termal içme suyu ve Taşköprü Beldesin de şebeke hattı tamamlanmak üzeredir. Bu ay sonuna kadar büyük ihtimal tamamlanacaktır” şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Bursa Devlet Su İşleri Bölge MüdürüHayatı Çelenk yaptığı açıklamada; “Yalova’da da bir şubemiz kuruldu. Kaytazdere beldesinde çalışmalarımız var. Yalakdere tarafında su taşkınlığı sorunu var. En büyük sorunumuz ise deniz suyu ile tatlı suyun kirlenmesi” dedi.

Vali Yılmaz; İl Koordinasyon Kurulunun 2018 yılındaki 4.toplantısına katılım gösteren üyelere ve katılımcılara teşekkür etti.

Haber: Aleyna Toluç

Fotoğraf: Ramazan Altıngül