Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Engelliler Günü kutlamaları, Cumhuriyet Anıtına çelenklerin konması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen programda ise Yalova Belediyesi ve Yalova Fotoğraf Atölyesi Derneği arasında engellilere fotoğrafçılık eğitimi vermeyi hedefleyen, "Farklı Objektifler" Projesinin protokolü, Yalova Rotary Kulübü ile Yalova'da yaşayan engellilerin zorlanmadan girip çıkabilecekleri, "Engelsiz Kafe" Projesinin protokolleri imzalandı.

Yalova Belediyesi Sosyal Hizmetler sorumlusu Serap Şenocak Serpen açıklamasında; ‘’Bu anlamlı günde, 2 önemli protokol imza atmanın heyecanını mutluluğunu yaşıyoruz hep birlikte. Bunlarda ilki kardeşlerimize bir hobi kazandırmak. Fotoğraf sanatını sevdirmek, kendilerine olan güvenlerini ve becerilerini geliştirmek, toplumda farkındalık yaratmak, engelli kardeşlerimize destek verildiğinde, neler başarabileceğini ortaya koymak.  Belki de ilerleyen dönemlerde istihdam sahibi yapmalarını arzulayan bir protokol bir proje. Amacımız, toplumla barışık kendilerini seven, güvenen ve desteklendikleri halinde neler başarabileceklerini ortaya koyan gençler nesiller yetiştirmek’’ Dedi.

Protokol imza töreninin ardından, ‘’Benim Hikayem’’ adlı sinema filminin izlenmesine geçildi.