Çınarcık Turizm Derneği’nin halk oyunları gösterileriyle zenginleşen geniş kapsamlı festivalde, Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim Okulu Öğrencileri de sahne aldılar. Festival kapsamında Türk Sanat Müziği sanatçısı Emel Özer, Ekrem Karakoyun, ve Rubato Grubu misafirlere adeta bir müzik ziyafeti yaşattılar.

Konuk halk oyunları ekipleri, Çınarcık ilçe halkının katılımıyla kortej gerçekleştirildi. Plaket takdimi ve teşekkürlerle son bulan festival 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutlanmasına olanak sağladı.

Çınarcık Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve eğitmeni Ayseren Soyer gazetemize yaptığı açıklamada; ‘Düzenlediğimiz festival gibi etkinlikler ülkemizi ve kültürümüzü tanıtmakta çok önemli bir role sahiptir, derneğimizin amaçlarından bir tanesi folklor gösterilerimizi tüm dünyaya tanıtmaktır. Bu etkinlik kapsamında çeşitli ülkelerden yaklaşık 350 kişiyi ilçemizde misafir ettik, ortak duyguları ve anları paylaşma şansı bulduk, ilimizi ve ilçemizi tanıttık. Bu gibi çalışmaların daha da desteklenmesi ve yaygınlaşmasını umut ediyoruz.’ Dedi.

2. Uluslararası Zafer Bayramı Festivali gibi büyük bir festivalin oluşmasına öncülük eden Çınarcık Turizm Derneği Yönetim kurulu üyesi ve eğitmeni Ayseren Soyer, Başkanı Naci Soyer’e derneğin yönetim kurulu üyesi Bedo Coban’ın yaptığı maddi ve manevi destelerden bahsetti.