Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırım Programları için 31 Ekim 2021 tarihinde başlayan 14. etap başvuru süreci devam ediyor.

Bu kapsamda önceki gün Yalova Ticaret ve Sanayi Odasında YTSO Üyelerine; Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları ile ilgili bilgiler aktarıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar’ın açılış konuşmasının ardından Bilgisayar Mühendisi Ersin Tanrıkulu ve Veteriner Hekim Aydın Karakuş Ticaret ve Sanayii Odası üyelerine Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar (250.000-3.500.000 TL arası yatırımlar) kapsamında; Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması, Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi Paketlenmesi ve Depolanması, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Yatırımları, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yatırımları, Modern Yeni Seralar, Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisleri, Soğuk Hava Deposu Yatırımları, Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları kapsamında ise A iş planında 0-300.000 TL arasında makine alımları, B iş planında (20.000-600.000 arası yatırımlar) Kontrollü Örtü Altı Üretim Tesisleri ve birçok konuda sunum eşliğinde ayrıntılı bilgiler aktardılar.

Ekonomik yatırımlar destekleme programı proje tekliflerinde yatırımcılar, A İş Planında yer alan ekimden hasat sonrası işlemeye kadar ihtiyaç duyulan tüm makine ve ekipmanlar için 300 bin TL’ye kadar olan ve Altyapı Yatırımları için ise 600 bin TL'ye kadar olan proje tutarları üzerinden destekleme alabilecekler. Proje tutarının %50'si Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibe olarak finanse edilecek.

Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi kapsamında hazırlanan proje başvurularının ekonomik yatırımlar için son başvuru tarihi 21 Ocak 2022, altyapı yatırımları için son başvuru tarihi ise 17 Aralık 2021.

Başvurular https://edys.tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx adresinden elektronik ağ (internet) ortamında yapılacak.

Ayrıntılı bilgi için İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine bağlı Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlükleri ile iletişim kurulabilecek.

Bilgilendirme toplantılarına diğer sektörlerle de devam edilecek.