Nüfusa bağlı olarak yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarında yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması amacıyla ihtiyaç duyulan yerlerde Yalova Belediyesi yeraltı hatlarını yenileyerek kapasitelerini arttırıyor. Çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarda tretuvar ve asfalt dökümü yapılıyor.

İlk Start Spor Caddesi’nden Verildi

Yaz sezonun bitmesiyle birlikte çalışmalara hız veren Yalova Belediyesi ekipleri Stadyum Caddesi, Spor (Turan Koçal) Caddesi ve Talatpaşa Sokak’tan çalışmalara başladı. Altyapı ve tretuvar yapımı tamamlanan bu bölgede freze ile asfalt söküm işlemi yapıldı. Stadyum Caddesine 200m, Spor Caddesine 380 m ve Talatpaşa Sokak’a 195 m olmak üzere bölgede 775 m asfalt dökümü yapılacak.

6 Aylık Planlama Yapıldı

Günlük programının haricinde sık sık saha çıkan ve yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Spor Caddesi üzerinde freze ile yapılan söküm çalışmalarını izleyerek vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmaların ivedilikle tamamlanması talimatını verdi. 6 aylık bir planlama yapıldığını belirten Başkan Salman; “Altyapı ve tretuvar çalışmalarını tamamladığımız bölgede asfaltlama çalışmalarına başladık. 6 aylık çalışma takvimi içerisinde aciliyet gerektiren noktalarda önce altyapıyı yeniliyoruz, daha sonrada ihtiyaca göre tretuvar ve yollarını yeniden yapıyoruz. 6 aylık süreçte toplam 8 bin 200 ton asfalt dökeceğiz” dedi.

Bora Sokak’ın Tretuvarları da Yenilenecek

Bu bölgede başlayan çalışmaların bu hafta içerisinde tamamlanmasını planladıklarını belirten Başkan Vefa Salman; “Önümüzdeki haftadan itibaren ekiplerimiz Bora Sokak’ta çalışmaya başlayacak. Altyapısını komple yenilediğimiz için daha sonradan yolda çökmelerin olmaması amacıyla buranın tamamen oturmasını bekledik. Öncelikle tretuvarları yapacağız. Devamında asfalt dökümünü gerçekleştireceğiz” diye konuştu.