Umut Merkezlerine 8 Mart Ziyareti

Günün ilk programında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova’da ki tüm Umut Merkezlerini ziyaret ederek kursiyerlerin ve görevli personellerin kadınlar gününü kutladı. Umut Merkezlerini eşi Dilek Akdeniz Salman ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner ile birlikte ziyaret eden Başkan Salman, kadınlar gününü kutladığı tüm kadınlara kendi elleriyle lokum ikramında bulundu.

Kadının Hakları Konuşuldu

Ardından Başkan Salman, Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen “Kadın ve Çocuk Hayatın Neresinde” temalı etkinliğe CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi ve Gazeteci Tayfun Talipoğlu ile birlikte katıldı. Başkan Salman, Karma resim sergisinin açılışını Milletvekili Gülay Yedekçi ile gerçekleştirerek, “+18 Çocuk Gelinleri Önleme Projesi” ile ilgili düzenlenen programa da katıldı.

Programda konuşma yapan Başkan Salman, “Dünya’da gelişmiş denilen hiçbir ülkede olmayan haklar Türk Kadınına,Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürkdönemde verilmiştir.Kadınların iş hayatında, siyasette, bürokraside daha aktif olmalarını canı gönülden istiyorum. Bu söylemimi her platformda dile getiriyorum. Bunu sadece söylemdede bırakmıyorum. Kentimizin ilk kadın Belediye Başkan Yardımcısına görev verdim. Yine bu dönemde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurarak bir ilki gerçekleştirdim. Sizler edindiğiniz haklarınızın sonuna kadar takipçisi ve savunucusu olun. Erkeklerin egemen olduğu bir topluma bağlı kalmayın. Her alanda daha fazla söz sahibi olmak için çalışın. İş hayatında olun, siyasete girin, yönetici olun, söz sahibi olun, yönetin. Bu konuda ben Vefa Salman olarak sonuna kadar yanınızdayım.Kadınlara yönelik tüm olumsuzlukların ortadan kalktığı, hak ettikleri değeri yaşadıkları, çağdaş bir dünyada özgürce hareket ettikleri nice 8 Martlar yaşanması temennisiyle, tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, huzurlu başarılı ve mutlu bir hayat diliyorum” dedi.

Kadınların Üniversitede 100 Yılı Sergisi Açıldı

Günün bir diğer programından ise Yalova Belediyesi Mart ayı kültür sanat etkinlikleri içerisinde de yer alan ‘Kadınların Üniversitede 100 yılı’ sergisi açıldı. Kadınların Üniversitede 100. yılı- İnas Darülfünunu Kadın Üniversitesi 1914-1919 sergisinin açılışını, İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, İstanbul Kadın Kültür Vakfı Kurucu Başkanı Gülümser Yıldırım, Başkan Vefa Salman ile birlikte gerçekleştirdiler.

Tayfun Talipoğlu ile Boyun Eğmeyen Kadınlar Üzerine

Yalova Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel düzenlenen bir diğer program ‘Efendisi Olmayan Kadınlar’ isimli tiyatro gösterisi oldu.

Başkan Vefa Salman ve Başkan Yardımcısı Jülide Güner’in de katıldığı tiyatro gösterisinde Tayfun Talipoğlu ve Mustafa Özarslan geceye damga vurdu.

Şarkılı, türkülü ve bol şiirli geçen gösterinin anlatıcılığını Tayfun Talipoğlu yaparken şarkı ve türküler Mustafa Özarslan tarafından yorumlandı. Gecede Tayfun TalipoğluveMustafa Özarslan’a Grup Çığ müzikleri ile eşlik etti. Yoğun katılımın yaşandığı gösteride oturacak yer kalmazken Yalovalılar gösteriyison dakikalarına kadaryerlerinden ayrılmadan izlediler. Boyun eğmeyen kadınlar üzerine düzenlenen sözlü ve müzikli gösterinin sonunda Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Ardından Tayfun Talipoğlu ile Mustafa Özarslan’a gecenin anısına ‘Yalova Benim Kentimdir’ kitabını hediye etti.