Küçükalran, ‘Çınarcık’ta adım atacak yer kalmadı’

Yalova Üniversitesi’ne iki ödül birden Yalova Üniversitesi’ne iki ödül birden

Teşvikiye Beldesinde yıllardan beridir hizmet veren Elif Pide Kebap Salonu işletme sahibi Mustafa Küçükalran, ‘’Bayram sürecini çok yoğun, çok kalabalık geçirdik. Bu yoğunluk hala devam ediyor. Yaz sezonuna da girmiş bulunuyoruz. Çınarcık’ta adım atacak yer yok. Teşvikiye Beldesinde orman sahaları çok. Yaz sezonu çok canlı, cıvıl cıvıl geçiyor. Bundan bütün esnaf memnun. Bu sürecin ağustos sonuna kadar böyle devam edeceğini düşünüyorum. Güzel bir sezon geçiriyoruz. Herkese iyi tatiller diliyorum. ‘’ Dedi.

Çalışkan, ‘Bayram tatilimiz yüzde seksen dolulukla geçti’

Termal İlçesi’nde Gökçedere’de bulunan Zümrüt Bahçe sahibi Seda Çalışkan, ‘’Bayram tatilimiz yüzde seksen dolulukla geçti. Her gün telefonlar geliyor. Rezervasyon almaya devam ediyoruz. Düğün yerimiz, restoran kısmımız, otelimiz mevcut. Otelimizde açık havuzumuz var. Kış aylarında sıcak su, yaz aylarında soğuk su ile havuzumuzda müşteri ağırlıyoruz. Müşterilerimizi tatil günlerinde memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz. ‘’ Dedi.

Toroman, ’Beklentimiz yüksek’

Yalova Termal Yolunda bulunan, Garden Life Restoran Müdürü Sibel Toroman, ‘’2.5 Yıldır bu işletmede çalışıyorum. Kurban Bayramının ilk günü kapalıydık. İkinci gününden itibaren hizmet vermeye başladık. Yurt içinden, yurt dışından misafirlerimiz geldi. Güzel bir bayram geçirdik. Bayramda havanın yağmurlu olmasına rağmen talep, beklentilerimizin çok üstündeydi. Sonrasında havaların açmasıyla daha keyifli ve güzel bir atmosfer oldu. Bizim misafirlerimizin çoğunluğu İstanbul, Bursa ve Kocaeli’nden gelenlerden oluştu. Çınarcık ve Armutlu’dan da misafirlerimiz geldi. Bayram tatili bitti fakat kamu personelinin tatili devam ettiği için yoğunluğumuz da devam ediyor. Ağustos ayı sonuna kadar, beklentimiz yüksek. İyi tatiller.’’ Şeklinde bilgilendirme yaptı.

Kılıç, ‘Pandemi öncesi günlere döneceğimize inanıyorum.’

Çınarcık’ta Harbi iş Otel Müdürü İbrahim Kılıç, ‘’Öncelikle geçmiş Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Evet yoğun bir bayram süreci geçirdik ve halen devam ediyor. Otelimiz 300 yatak kapasitelidir. Kurban bayram tatilinin ve sonrasında hafta sonunda bağlanmasından dolayı bunu fırsata çeviren misafirlerimiz uzun bir tatil yapma fırsatı buldu. Şu ana kadar otelimizde tam kapasite doluluk devam ediyor. Pandemi öncesi günlere döneceğimize inanıyorum.

Ben ve çalışma arkadaşlarım misafirlerimizin huzurlu bir tatil geçirme adına özverili bir şekilde çalışıyoruz. Yalova’da fiyatı uygun ve huzurlu tatil deyince, akla Harb-İş Otel gelir. Bu bağlamda bizi tercih eden ve etmeye devam eden tüm misafirlerimize şahsım ve çalışanlar adına teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Termal ve Çınarcık ta ki işletmelerin dışında, Yalova Merkez başta olmak üzere, Çiftlikköy, Altınova ve Armutlu ilçelerinde görülen yoğunluk Yalova esnafının yüzünü güldürdü.   

Kurban Bayramı ve iki günlük idari izin sonrası Termal ve Çınarcık yolunda trafik yoğunluğu yaşandı. Osmangazi Köprüsü geçişleri ile İDO da rekor sayılacak bir yoğunluk yaşandı.