Haber/Abdullah Bozkurt

Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptığı açıklamada, “İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde yüz yüze eğitime ara verildi. Okulumuz bu süreci değerlendirmek ve avantajlı duruma getirmek amacıyla Avrupa’dan 4 okul ve Türkiye’den 5 okul ile bir e-Twining projesi başlattı.

Projede amacımız öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle sosyal medya araçlarının eğitimde kullanılmasına dair pratik ve faydalı etkinlikler düzenlemek. Projemiz tamamen internet ortamında çevrimiçi olarak gerçekleştirilmektedir.

Proje boyunca sosyal medya araçları ve dijital araçlar ile öğrencilerle eğitsel faaliyetler yapılacak. Öğrenciler projeye logo ve poster yapımı gibi etkinliklerle katılım sağlayacaklar. Güvenli internet kullanımı farkındalık etkinlikleri de yer alacak. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle sosyal medya ve dijital araçların eğitimde çok faydalı bir yöntem olarak kullanılabileceğini birlikte deneyimleyeceğiz. Bu projenin sonunda yaklaşık 80 öğrenci ve 16 öğretmen ile birçok etkinlik yapılmış olacak” ifadelerine yer verdi.