2018/11983 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 01.01.2018 tarihinden 31.12.2018 tarihine kadar meydana gelen yangın, aşırı sıcak zararı, sam yeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel - su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, kar fırtınası, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı diğer kayıt sistemlerine göre kayıtlı gerçek veya tüzel kişi üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan Düşük Faizli Kredi Kullandırılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki kredi borçları 1 (bir) yıl süreyle ertelenecek. 

Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazetenin 24 Haziran 2018 Tarih ve 2018/11983 sayılı nüshasında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Kararname kapsamında yangın, aşırı sıcak zararı, sam yeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel - su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, kar fırtınası, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az % 30 zarar gören ve kredi borçlarının ertelenmesini isteyen gerçek veya tüzel kişi üreticilerin 20 Temmuz 2018 tarihi mesai bitimine kadar dilekçe, 2018 yılı Ç.K.S. belgesi, nüfus cüzdanı ile birlikte bağlı bulundukları İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.

Borçlarını ertelemek için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat eden gerçek veya tüzel kişi üreticilerin20 Temmuz 2018  tarihi mesai bitimine kadar T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifine de dilekçe ile ayrıca müracaat etmeleri gerekiyor.

Başvuruda istenilen belgeler; 1- Dilekçe, 2- 2018 yılı ÇKS Belgesi veya Bakanlık Sistemine kayıt belgesi, 3- Kimlik fotokopisi.