Bu ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Yalovalılara ve sendikalara teşekkürlerini sunarak konuşmasına başladı.

Eğitim hakkında konuşan Öztabak;

“CHP Belediye Başkanına ve Yalova da yapılacak her iyi şeyin arkasında olacağız diyen CHP Milletvekili eski İl Başkanı Özcan Bey’e şunu söylemek istiyorum; bir okul planlaması yaptık, Okul İdaresi, Okul Aile Birliği, en önemlisi Yalova Eğitim Bir-Sen ve diğer sendikalar defalarca basında açıklamalar yaptılar. Atatürk İlköğretim Okulu şu anki yerinde yetersiz kalıyor, öğrencilerin sabahçı-öğlenci şeklinde gitmesi zulümdür, bunu düzeltelim dediler. Eğitimci bunlar ve bizler de arsa temini konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Başkan Öztabak, kenti ilgilendiren konular hakkında da görüş bildirdi. “Son iki gündür isnat duvarında problem vardı okullarımız başlıyor, bu sorunun hızla çözülmesi konusunda faaliyetimiz oldu.” dedi. Okulların açılmasından önce çözüm getirilmesi gereken Toki, Müteahhit ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında isnat duvarlarının yapımı, yapı işleri ile alakalı sorunların çözüme kavuşturulması için çalıştıklarını anlattı.

Etiyopya’ya kız çocukları için yapılan yetimhane hakkında konuşuldu. Etiyopya‘ya yapılan yetimhanede katkıları olan Yalovalı hayırseverlere ve Eğitim Bir-Sen’e teşekkürlerini ileten Öztabak, ”Oraya da en yakın zamanda ziyarette bulunacağız.” dedi.

“Yalova’yı yaşanabilir bir kent haline getirmek için kollarımızı sıvadık. İlk raundu başardık ikinci raundu da Belediye Başkanlığını almak suretiyle inşallah tamamlamış olacağız. Yalova’ya yeniden hizmet kervanını başlatacağız.” dedi.

Eğitim Bir-Sen Başkanı Uğur Hakan Tan da “Elimizden gelen desteği verecek ve daha iyi hizmet etmek için çalışacağız. Ayrıca özlük haklarımızı müdafaa anlamında mücadele edeceğiz.” dedi.