AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen Teşkilat Akademisi Eğitim Programına; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, AK Parti Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Seda Sarıbaş, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, AK Parti MKYK Üyesi Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, AK Parti ilçe başkanları, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları, Gençlik kolları, ilçe belediye başkanları ve konuklar katıldı.

Bağatar, “Tüm teşkilatlarımızın aynı bütünlük ile devam etmesini istiyoruz”

Açılış konuşması yapan AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, “AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığımız tarafından düzenlenen Teşkilat Akademisi çalışmamızı bugün başlatmış bulunuyoruz. İnşallah 2 gün süre ile hep birlikte çok değerli katılımcılarımız ile birbirinden önemli konulara temas edeceğiz.

Tabi ki katılımın önemli olduğu kadar 2 gün boyunca salonumuzun aynı dolulukta olması, davetlilerimizin vereceği birbirinden değerli bilgiler ile alakalı tüm teşkilatlarımızın da salonda aynı bütünlük ile devam etmesini istiyoruz.

Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Tutuk, “AK Parti’nin gücünü sahaya yansıttık”

Teşkilat Akademisi Eğitim Programı’nda konuşan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk; “Bildiğiniz gibi göreve geleli 20 ay oldu. 20 ay içinde Allah’ın izniyle AK Parti’nin gücünü sahaya yansıttık.

20 ay içinde kentsel dönüşümü başlattık. Bisiklet yollarımız, 18 caddeye asfalt çalışması, 17 milyon TL’lik alt yapı çalışması, çocuk parkları, Akasya Park, Abdullah Baştürk Parkı gibi çalışmalar yaptık.

10 mahallemizde 10 tane spor tesisi yapacağız. Bu tamamen Bakanlığımızın desteği ile olacak.

Bildiğiniz gibi aydınlatma çalışmaları yaptık. İstanbul Caddesini ve Gazi Paşa Caddesini bitirdik. Bunların tamamı esnaflarımızın talebi idi. Şu anda halkımız ve esnafımız istiyor bizde gereğini yerine getiriyoruz.

Biz görevi aldığımızda 280 icra dosyası ve yaklaşık 240 milyon borç vardı.

Belediye Meclisinde de anlattığım gibi 137 milyon TL borcun tamamını 20 ayda ödedik. Bunu haz edemiyorlar ve inanmıyorlar.

Diyorlar ki; ’50 milyon TL kredi kullandınız’, biz 50 milyon TL kredi kullanmadık. 20 milyon kredi kullandık. 20 milyon TL ile kasadan uçurulan borcu ödedik.

Yani o parayı alıp Yalova sokaklarına hizmet için harcadık. Lütfen bütün teşkilatlarımız yapılan hizmetleri vatandaşlarımıza anlatsınlar.

‘Bu Hikâyenin Kahramanı Sensin’ sloganı ile yola çıktığımız bu eğitim programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Akyol, “Eğitimin kıymetini bilelim”

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol; “Siyasette 20. Yılımızı doldurduk. Ayağımıza gelen bu eğitim programı inanılmaz derecede kıymetlidir. O yüzden bunun kıymetini bilelim. Eğitim programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Diye konuştu.

Büyükgümüş, “Evvela bu hikâyenin kahramanı bizim kadın kardeşlerimizdir”

AK Parti MKYK Üyesi Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş; “Bugün başta Sayın Bakanımız olmak üzere Türkiye’nin kültür politikalarında, dünyada ortaya koyduğumuz iddiada, enerji politikalarında, yerel yönetimlerde ve hasılı teşkilatçılığın tüm boyutları ile değerli eğitim çalışmasını 2 gün boyunca hep birlikte icra edeceğiz.

Ama bu eğitiminde ötesinde, başlığını ve mesajını çok değerli buluyorum ve bunun üzerinde durmak istiyorum.

Bu eğitim programımızı 81 ilde ‘Bu Hikâyenin Kahramanı Sensin’ başlığı ile icra ediyoruz. Eğer 20 yıl da AK Parti bu ülkeyi dönüştürmüş ise yapılamaz denilenleri başarmış ise Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ‘dünyada nerde bir mazlum varsa orada Türkiye vardır’ inancını ortaya koyan kahramanlığı işte bu salonlarda bir araya gelen AK Parti Teşkilatlarıdır.

Evvela bu hikâyenin kahramanı bizim kadın kardeşlerimizdir.

Yine aynı şekilde gençlik insan hayatının en önemli, en değerli yıllarını teşkil ediyor.

2023 seçimleri ile beraber aslında 20 yılda inşa ettiğimiz tüm bu alt yapının üzerine milletimizin refahını artıracak, üretim odaklı yeni bir döneme, yeni bir hedefe ulaşacağız. Bunun ayak seslerini tüm zorluklara rağmen yaşıyoruz ve yaşayacağız. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sarıbaş, “Kardeşlerimize faydalı olacağı inancındayız ve bunu da tecrübe ettik”

AK Parti Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Seda Sarıbaş; “Bu Hikâyenin Kahramanı Sensin’ sloganı ile çıktığımız bu yolda 8. haftamızı geride bırakıyoruz.

Bu hafta sonu itibariyle 60 ilimizde eğitimlerimizi tamamlamış olacağız.

Yoğun bir çalışmanın ürünü olan eğitimlerimizin tüm teşkilat mensubu kardeşlerimize faydalı olacağı inancındayız ve bunu da tecrübe ettik.

2023’e giden bu yolda teşkilat mensubu kardeşlerimizin tüm emeklerini ortaya koyması gereken bir süreçten geçmekteyiz.

AK Parti’ni hikayesinin Türkiye’nin hikayesi ile bir olduğunu, kaderinin Türkiye kaderi ile bir olduğunu asla unutmamamız gerekiyor.

Yalova ilimizde sohbet etme imkânı bulduğum teşkilat mensubu kardeşlerimin bilgisi, tecrübesi, davasına ve kendisine olan inancının tam olduğunu görmek beni çok memnun etti.

Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar AK Parti Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Seda Sarıbaş’a hediye takdim etti.

Haber/Serhat Oruç