Önümüzdeki günlerde kontrolleri tamamlanarak taşınma işlemine başlanacak olan 400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi ile ilgili olarak önemli kararlar alındı.

Konu hakkında bilgi veren AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, ‘’Sayın bakanımızla 10 Mayıs 2022 Salı günü gerçekleştirdiğimiz görüşmenin en önemli maddesi, Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi ve yakın zamanda hizmete açacağımız hastanemizin, Eğitim Araştırma Hastanesi olarak hizmete alınması konusuydu.

Kendilerine, hastanemizin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak açılması için talebimizi ilettik. Bakan Koca, konuyla ilgili olarak gerekli talimatları verdi ve hastanemiz faaliyete başlarken Eğitim Araştırma Hastanesi olarak son derece başarılı kadrolarla donatılarak hizmete açılacak. Aynı zamanda Yalova Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılacak olan protokolle, Yalova Üniversitesi'nin afiliyasyon işlemi tamamlanacak ve Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesinin akademik kadroları, temmuz ayı itibari ile oluşturulmaya başlanacak.

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanemizin devreye girmesi ile Yalova'da uzun yıllar sağlık alanında yeni bir yatırıma ihtiyaç kalmayacak. Tıp Fakültesine gelecek uzman doktor, doçent, profesör gibi bir çok akademik kadro sayesinde ilimizdeki sağlık alanında tüm kadro eksiklerimiz tamamlanacak ve sağlık sebebiyle vatandaşlarımızın artık çevre illere gitmesine gerek kalmayacak. İlimizde mevcut durum itibari ile bulunmayan; el cerrahisi, kalp damar cerrahisi, onkoloji, gastro entroloji, tüp bebek merkezi, inme merkezi gibi önemli eksiklikler giderilecek.

Bu büyük hizmetin ilimize kazandırılmasında, öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Sağlık Bakanımız Doktor Fahrettin Koca’ya, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.’’ Dedi.

Büyükgümüş, ‘’İlgi ve nazik ev sahipliği için, Bakan Koca’ya teşekkür ederiz’’ 

AK Parti MKYK Üyesi ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ise, Yalova heyeti olarak Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek, şehrimizde devam eden sağlık yatırımları üzerine konuştuk. Yalova heyetine, gösterdiği ilgi ve nazik ev sahipliği için, kıymetli Bakanımıza teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Melek'in organları 4 kişiye hayat verecek Melek'in organları 4 kişiye hayat verecek