AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova’da ihalesi yapılan ve yapılacak olan yatırımları açıkladı.

AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına; AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü, İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek Battal, İl Gençlik Kolları Başkanı Emirhan Balkaya katıldı.

Bağatar “İldeki en önemli sorunları tespit ettik”

Son bir yıldır milletvekilleriyle birlikte Yalova’daki sorunlar için çözüm üretmeye çalıştıklarını belirten Bağatar, “İlimizde mevcut olan sorunların en öncelikli olanlarını tespit ettik. Bunlar arasından en önemli olanlarını size tanıtmak istedik. Son bir yıldır sayın milletvekillerimiz, valimiz, belediye başkanlarımız ve sayın rektörümüz ile yürüttüğümüz Yalova için birbirinden önemli projelerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu projeleri gerçekleştirmek için milletvekillerimiz Ankara’da çok gayret gösterdiler. Sayın Cumhurbaşkanımıza da ilimiz için verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

400 Yataklı Yalova Devlet Hastanesi

Bağatar, “Hastanemiz 400 yataklı olup ihtiyaç duyulduğu halde 525 yatak kapasitesine de yükseltilebiliyor. İlimizin ilerleyen yıllarda artan nüfus artışı da göz önüne alınıp inşa edildi. İlimize yakışır bir hastane olacak. Hastanemiz ekim ayında ameliyat yapacak duruma gelecektir. Hastanemizin uzun yıllar ilimizdeki sağlık ihtiyaçlarını karşılaması planlanmaktadır” diye konuştu.

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi

Yalova’da yapılması planlanan tıp fakültesine dair açıklamalar yapan Bağatar, “Yaklaşık 1 yıldır sayın milletvekillerimiz, rektörümüz, belediye başkanımız ve valimizin desteği ile sayın sağlık bakanımız ve YÖK başkanı ile görüşülerek Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ilimize kazandırılması için çalışmalarımız devam etmekteydi. 06.02.2021 tarihli kararname ve Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ilimize kazandırdık. Gelecek olan Tıp Fakültesi yatırımının hayata geçmesi ile birlikte ilimizde sağlık alanında çok büyük bir gelişmeler olacak. Vatandaşlarımız sağlık için İstanbul’a Kocaeli’ne ve Bursa’ya gitmek zorunda kalmayacak. Yalova açısından çok büyük proje. 2 yıl içerisinde kurulumu ve bina hazırlıkları tamamlanmış olacak. Yalova’da bulunmayan onkoloji ve benzeri hastalıkların tedavisi içinde bütün alt yapı çalışmaları başlamış olacak” diye ekledi.

Çevre Yolu

Vatandaşların en önemli sorun olarak gördüğü çevre yolunu ise Bağatar şöyle açıkladı: “En önemli projelerimizden biri çevre yolu projesi diyen Bağatar,”Yaptığımız incelemeler ve değerlendirmeler neticesinde vatandaşlarımızın en çok şikayetçi oldukları problemlerden biri şehir içi trafik ve kentsel dönüşüm. Planlaması bitti en kısa zamanda yapım ihalesine geçeceğiz. Şehir için trafiğin rahatlatılabilmesi maksadıyla Armutlu yarımadası güzergahında bulunan; Termal, Çınarcık, Esenköy, Armutlu ilçe ve beldelerimize ulaşımı kolaylaştırmak ve şehir içinde yarattığı trafik yoğunluğunu azaltmak maksadı ile çevre yolu projemizi önümüzdeki birkaç ay içerisinde hayata geçirmek üzere çalışmalarımıza başladık. Yol güzergahı, planlamaları, imar uygulamaları, projeleri tamamlanmış olup yakın zamanda ihalesi yapılacak olup, yol yapım çalışmalarına başlanacak. Yeni yolumuzu 20 ay gibi bir süre içerisinde bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.”

Çağlayan Barajı

Küresel ısınmayla birlikte ilde bulunan barajdaki doluluk oranının yüzde 18’e indiğini belirten Bağatar, “Bu da bizi bazı tedbirler alma konusunda uyardı. İlimiz nüfusu gittikçe artan bir il. Biz de bundan dolayı milletvekillerimizle belediye başkanımızla Ankara’da istişarelerde bulunduk. Artan nüfusa göre yeni bir baraj projemiz var. Mart ayı itibarı ile planlama ihalesinin yapılması hedeflenmektedir. Yeni barajımızın ismi Çağlayan Barajı olarak belirlendi. Kapasite olarak yıllık 15hm³ içme suyu sağlayacağı düşünülmektedir. Mevcut Gökçedere Barajı’nın ilerisine yapılması planlanmaktadır. Bu barajdan sonra Yalova’nın suyla ilgili bir sorunu kalmayacak diye ümit ediyoruz” diye ifade etti.

Kentsel dönüşüm

Yalova Belediyesi’nin AK Parti’ye geçmesiyle birlikte ilde yaptığımız en önemli çalışmalardan biri de kentsel dönüşüm diyen Bağatar, “1999 depreminde çok büyük acılar yaşandı. Bu acıların tekrar yaşanmaması için biz iktidar partisi olarak Yalova Belediyesi’nde ve tüm ilçe belediyelerinde kentsel dönüşüm ve doğal afetler karşısında yapılması gereken hazırlıkları yapmaya çalışıyoruz. Bu alanda birinci projemiz Bağlarbaşı Mahallesi’nde bir dönüşüm başlatıyoruz. Şehrin belli alanlarında da kentsel dönüşüm projeleri de olacak.

“Vatandaşlarımız mağdur olmayacak”

Kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Yalova Belediye Başkanvekili Mustafa Tutuk ise, “Bağlarbaşı kentsel dönüşüm yaklaşık 100 dönüm üzerinde olacak. Bu bölge tehlikeli bölge olarak adlandırılıyor. Bu bölgede uzun yıllardır kentsel dönüşüm bekleniyordu. Vekillerimizin girişimleri sonucunda Çevre Şehircilik Bakanımızın’da talimatıyla projeyi başlattık. Vatandaşlarımızın oradaki hak edişlerini hesaplıyoruz. Herkesin bahçesi, bağı, evi, ne kadar arsası var onu hesaplıyoruz. Bunlar bittikten sonra her vatandaşın hak edişi ortaya çıkacak. Hak ettikleri kadar para ya da daire alacaklar. . Kira ve enkaz yardımı vereceğiz vatandaşlarımıza. Vatandaşlarımızı hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz. 4 ve 5 katlı TOKİ binaları olacak. Mahalle şu an yıkım için hazır; fakat hava şartlarından dolayı mart ayını bekliyoruz” diye konuştu.

Millet Bahçesi

Bağatar, “Şehrimizin önemli ihtiyaçlarından birini karşılamak maksadıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürüttüğümüz Millet Bahçesi projemizin başlaması için proje ihalesi yapılmış ve sonuçlanmıştır. Yakın zamanda uygulama ve peyzaj ihalesine geçilecek olup ilimize değer kazandıracak bu projenin 10 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesini planlamaktayız. Peyzaj ve konsept mimarileri tamamlanmış olup, bu ay sonunda millet bahçesi projesi ihale edilmek üzere daire başkanlığına teslim edilecektir. Nisan ayında inşaat yapım ihalesine çıkılacak. Sahada bulunan ağaçları koruyarak Millet Bahçesi’nde; yürüyüş yolları, bisiklet yolu, piknik alanları, bir adet suni gölet yapılması planlamaktayız. Buradaki yeşil bitki örtüsü korunarak, bir proje üretecez” diye ifade etti.  

Konuyla ilgili Başkanvekili Tutuk ise, “Türkiye’nin en az beton kullanılarak yapılan, içerisinde meyve bahçesi olan tek millet bahçesi olacak” dedi.

Termal turizm alanları

Yalova kimlik kargaşasından artık kurtulacak diye konuşan Bağatar, “Geçen hafta sayın milletvekillerimiz ve Termal Belediye Başkanımız ile Kültür Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy Beyefendiyi ziyaret ettik. Uzun yıllardır Yalova turizm kenti mi, sanayi kenti mi, üniversite kenti mi olacak tartışmaları var. Bir süredir takip ettiğimiz Termal turizm tahsis alanları ile iliği çalışmalarımızı bitirmiş bulunmaktayız. Toplamda 1100 dönüm olan turizm tahsis alanlarının Haziran ve Eylül irili ufaklı parseller olacak şekilde ihaleye çıkarılacaktır. Termal turizmi, spor turizmi, sağlık turizmi, kongre turizmi gibi birçok yönde farklı turist kitlesine hitap edeceğiz. Bunların olmasıyla birlikte Yalova termal kenti turizm kenti olsun diyoruz. Teknik ve otel alt yapımız olmadan bunun olması mümkün değil. Bu Yalova’ya son yıllarda gelen en büyük hizmet olacak bize göre. İlimizden birçok genç kardeşimize istihdam sağlanacak. Yalova’nın konumundan da faydalanarak çevre illerde yapılan kongre ve fuarları da konferans salonları sayesinde ilimizde çok sayıda misafir ağırlamış olacağız. Termal’in doğal güzelliklerini ve termal suyunu da kullanarak dünyanın ve tüm Türkiye’nin termal sağlık merkezi olacağız” diye ekledi.

Su sporları merkezi

Yalova’nın sahil kenti olmasına rağmen ilde yapılmış olan bir su spor merkezinin olmadığına değinen Bağatar, “ Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu Beyefendinin onayı ile projeleri tamamlanmıştır. Gazi Paşa Caddesi sonunda bulunan yaklaşık 1500 m² alanda hayata geçecek su sporları merkezimizde yelken, kano, kürek, sörf, dalış ve su kayağı gibi spor dallarında gençlerimizin ve Yalovalı hemşerilerimizin en iyi şekilde hizmet alabilmesi için bir proje düşünmekteyiz. Bu projenin onayı da sayın bakanımız tarafından verildi. Yakın zamanda ihalesine çıkacağız. Deniz kenarında olmanın avantajlarını kullanmak istiyoruz” diye konuştu.

664 kişilik ve 1250 kişilik Yalova Üniversitesi yurt binaları

664 kişilik KYK binasının bittiğini açıklayan Bağatar, “Çok yakın zamanda açılışını yapacağız. Bunun dışında 1250 kişilik yeni bir yurt projemiz daha var. İlimiz öncelikli olarak üniversite kenti ve turizm kenti olma yolunda ilerliyor. Yalova’nın yüz ölçümünden dolayı tarım ve sanayide gelişmesi mümkün değil. Genç nüfusun gelmesi ve üniversite alt yapısının tamamlanması ile üniversite kenti olacağız. Yalova Üniversitesi’nin tercih edilebilir olması için ilimizdeki üniversite alt yapısı ve yurt imkanlarını geliştirmekteyiz” dedi.

Yalova- Çiftlikköy sahil bisiklet yolu projesi

Bağatar,”Uzun yıllardır Çiftlikköy Sahili ile Yalova Sahilini birbirine bağlamaya çalışmaktayız. Askeri bölgeden dolayı geçiş alınamıyordu. Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar ile yapmış oluğumuz görüşmeler neticesinde ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda askeri bölgeden geçiş iznini almış bulunmaktayız. Gerekli protokoller yapılarak Çiftlikköy ve Yalova Sahili birbirine bağlanacak” şeklinde konuştu.

 

Bisiklet yolu Mart ayında açılacak

Yalova- Çiftlikköy Sahil Bisiklet Yolu Projesi ile ilgili konuşan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Önce Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sahil bisiklet yolumuz Yalova’ya çok yakışacak. İlk etabımız, Çiftlikköy’den Yalova Üniversitesi’ne kadar kesintisiz bisiklet yolumuz olacak. Biz şu an İDO ile Çiftlikköy arasında alt yapıyı bitirdik. Askeri bölgeden de geçişimizi sağladık. Vatandaşlarımız bisiklet veya yürüyerek geçiş sağlayabiliyor. Mart’ın sonunda açılışını yapacağız. İkinci ve üçüncü etabımız Hacı Mehmet Ovası’nda, Sanat Sokak’tan TOKİ’ye kadar bisiklet ve yürüyüş yolu yapacağız. Akabinde Gazi Osmanpaşa Mahallesi’nde Balaban Deresi kenarından da İzmit otobanından yaklaşık Kirazlı Sanayi Sitesi’ne kadar derenin bir kenarını trafiğe kapatıp, bisiklet ve yürüyüş yolumuzu tamamlayacağız” dedi.

“Yalova’ya 2 milyar TL’lik yatırım kazandırdık”

Basın toplantısında konuşan Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş “Teşkilatlarımız bizim en önemli gücümüz. Biz diğerleri gibi değil; teşkilatıyla, seçilmişleriyle, milletvekilleriyle tüm boyutlarıyla siyaseti kuşatan ve hep birlikte adımlar atan ekibiz. Gece gündüz demeden, Yalova’yı neyi kazandırabiliriz diyerek, sivil toplumlarıyla ve tüm temsilcileriyle bir araya gelerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bugün de uzun zamandır yürüttüğümüz çalışmaların bir sonucu olarak sizin huzurunuzdayız. 2023 yılında hep birlikte milletimizin huzuruna çıktığımız zaman Yalova’ya 2 milyar TL üzerinde bir yatırımı hayata kazandırmış, bunlar bir alanda değil, sağlıktan üniversiteye, kentsel dönüşümden alt yapıya kadar.  Meseleye çok boyutlu bakıyoruz.  Vatandaşlarımızın daha refah olarak yaşadığı bir ekosistem oluşturmak zorundayız. Tıp fakültemizin açılış kararı için, Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanlığımıza şükranlarımı sunuyorum kentimizde yaşayan tüm hemşehirlilerim adına. Şehrimizde ‘Fakülteye gideceğim’ diye bir söz var. İnşallah bundan sonra Bursa Tıp Fakültesi’ne değil, Yalova Tıp Fakültesi’ni kastetmiş olacaklar. Bu sadece üniversiteye bağlı bir eğitim biriminin oluşturulması değil, hastanemizin yeni niteliklerle buluşturulması, bununla beraber Yalova’ya AR-GE olarak nitelikli insan gücünün kazandırılması demek. Çevre yolu yatırımımızda tıp fakültemizin yanı başından geçiyor. Şehrimizin doğu batı aksını bir araya getiriyor. Bütün bunlar birbiriyle bağlantılı. Tüm bu projeler kenti kuşatan bir entegre. Cumhur İttifakı olarak biz hizmet siyasetini kendimize temel ilke olarak görüyoruz. Nerede bir sorun var onunla ilgileniriz. En büyük gücümüz kardeşliğimiz ve samimiyetimiz. AK Parti’de kavga, gürültü yok. AK Parti’de Yalova’ya ne kazandırabiliriz diyen bir ekip var” dedi.