1998 yılında yapılan ve son yıllarda oldukça yıprandığı görülen Akköy Şehitliği, şehitlerimizin manevi hatıralarına uygun olarak yeniden inşa ediliyor. Kısa zaman önce Yalova İl Özel İdaresi tarafından ihalesi tamamlanan Akköy Şehitliği yenileme projesinde ilk kazma vuruldu.

İnşa edildiği günden bu yana defaten onarım görmesine rağmen doğal etkenler nedeniyle artık iyice yıpranan ve içinde ziyaretçiler için tehlike arz edebilecek unsurlar oluşan Şehitliği, işlevsel hale getirmek ve çok daha güzel bir görünüme kavuşturmak için çalışmalara başlandı.

Şehitlik; üzerinde şehitlerin ayrı ayrı isimlerinin yazıldığı mezar taşları olan birinci kısım, Akköy Şehitleri için özel tasarlanan anıtın bulunduğu ikinci kısım ve törenlerin yapılması için gölgelik ile güneşten korunan üçüncü kısım olmak üzere bütünleşik üç bölümden oluşuyor. Peyzaj uygulamasının yanı sıra şehitliğin gece de görünmesini sağlayan modern aydınlatması ile basta kirlilik olmak üzere dış etkenlerden korunması için çevresi çitle kapatılacak olan Akköy Şehitliği’nin kısa sürede tamamlanarak her yıl düzenlenen Akköy Şehitlerini Anma Günü’ne yetiştirilmesi için çalışmalar devam ediyor.