Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş, DowAksa ve Ak-Kim Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “Taşköprü’nün Yenimahalle Altınkum sahilinde 10 Eylül 2020

tarihinde meydana geldiği belirtilen balık ölümleri haberine ilişkin olarak, kurumlarımızca açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Söz konusu haberde, Kılıç deresinin denize bağlandığı kısımdan sahile ve Altınkum plajına kefal balığı ölüsü vurduğu kaydedilmektedir. Yaşanan bu üzücü olayın Taşköprü’de faaliyet gösteren Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş, DowAksa ve Ak-Kim Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin fabrikaları ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Konu resmi kurumların takibinde olup, bahsi geçen çevresel sorunların kaynağının kuruluşlarımızla bağlantılı olmadığı resmi makamlarca da teyit edilmiştir.

Aksa Akrilik, DowAksa ve Ak-Kim, tüm operasyonlarında kaynakların verimli kullanımı ve çevreye saygılı olma ilkeleriyle hareket ederken, çevresel performanslarını yasa ve yönetmeliklerce belirlenmiş kurallara tam uyum göstermenin ötesinde sektöre örnek olacak uygulamalar ile yönetmektedir.”