KAGİDER tarafından, Dünya Bankası’nın teknik desteği ve Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Forumu danışmanlığıyla geliştirilen Fırsat Eşitliği Modeli sertifikasını alan Aksa Akrilik, iş yaşamında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama ve iş gücünde kadının üretkenliğini arttırma yolunda önemli bir adım attı.  Aksa Akrilik, FEM sertifikası ile birlikte fırsat eşitliği prosedürlerini belirleyerek, bu prosedürlerin şirketin tamamında eksiksiz ve şeffafça uygulanacağını da taahhüt etmiş oldu.

Aksa Akrilik Genel Müdürü Cengiz Taş, FEM Sertifikası’nı, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Kayserilioğlu’nun elinden aldı. Kayserilioğlu, Aksa Akrilik’in fırsat eşitliği alanındaki çalışmalarını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirtirken, Cengiz Taş da bu sertifikanın Aksa Akrilik için çok değerli olduğunu belirtti. Taş, şunları söyledi:

“Aksa Akrilik olarak daha iyi bir dünyanın kadınların başta iş dünyası olmak üzere yaşamın her alanına etkin katılımıyla mümkün olacağına inanıyoruz. Bu yüzden de insan kaynakları politikamızda ve uygulamalarımızda kadınların iş yaşamına eşit ve etkin katılımını kolaylaştırmaya öncelik veriyoruz. KAGİDER tarafından verilen FEM sertifikası ile fırsat eşitliği ve pozitif ayrımcılığa verdiğimiz önemin tescillenmesinden memnuniyet duyuyoruz.”

KAGİDER Başkanı Sanem Oktar: “Cinsiyet ve fırsat eşitliği kurum kültürlerine yerleşmeli’

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar da şu değerlendirmeyi yaptı:

“İş hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınların istihdama, ekonomiye daha güçlü bir şekilde katılmaları için kurumların tavırları büyük önem taşıyor. Cinsiyet ve fırsat eşitliğinin kurum kültürlerine yerleşmesi, bu yönde politikaların hayata geçirilmesi gerekiyor. KAGİDER’in uzun bir süreden bu yana belirli kriterleri yerine getiren şirketlere verdiği Fırsat Eşitliği Modeli sertifikası bu süreci destekliyor. Son olarak Aksa Akrilik’in FEM sertifikası almasından büyük memnuniyet duydum ve kendilerini kutluyorum. Aksa Akrilik ve diğer FEM sertifikalı şirketlerimiz iş dünyamızın parlayan yıldızlarıdır ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunda güçlü örnekler sunuyorlar. Bu örneklerin daha da yaygınlaşmasını diliyorum.”  

KAGİDER’le iş birliğine giden Aksa Akrilik’in tüm süreçleri bağımsız bir denetleme kurulu tarafından gözden geçirildi. Aksa Akrilik, gerçekleşen denetimler sonucunda FEM sertifikasının sahibi oldu.

KAGİDER, Fırsat Eşitliği Modeli ile işe alım, eğitim, kariyer planlama ve geliştirme gibi süreçlerdeki eşitsizlikleri saptayarak, iş yaşamında toplumsal cinsiyet ayrımcılığına dayalı yaklaşımlara son vermeyi amaçlıyor.

Aksa Akrilik Hakkında:

Akkök Holding’e bağlı Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş., 1968 yılında yüzde 100 Türk sermayesiyle kuruldu. 5.000 ton/yıl kapasiteyle Yalova’daki fabrikasında 1971’de üretime başlayan Aksa Akrilik, ilk kez 1977’de dış pazara açıldı. Yıllar içinde gelişme ve ilerleme odaklı üretim politikasından ödün vermeyen Aksa Akrilik, 315.000 ton/yıl üretim kapasitesiyle dünyanın en büyük, Türkiye’nin tek akrilik elyaf üreticisi konumuna ulaştı. Aksa Akrilik, Türkiye'deki akrilik elyaf talebinin yaklaşık yüzde 69’unu, dünyadaki akrilik elyaf pazarının ise yaklaşık yüzde 17’sini karşılamaktadır.