AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol konuşmasında; “Genel Kurulu ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.

Yalova'mız, İlk Çağ'dan beri şifalı sularıyla Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarında yazlık, sayfiye kenti olarak ün yapmıştır. Yalova Kaplıcalarının kaderi 19 Ağustos 1929'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yalova'ya gelmesiyle değişmiştir. Termale hayran kalan Atatürk buranın dünyaca ünlü bir sağlık ve su merkezi, su şehri olması için büyük çaba sarf etmiştir, imar ve ihyasını sağlamıştır. Bugün hâlâ tek altın madalyası olan Yalova Termal Kaplıcalarıdır. Dolayısıyla şehrin ihyası ve imarı da AK Parti’ye nasip oldu.

İktidarımızın ilk döneminde Altınova ilçemiz tersane bölgesi ilan edildi. Günümüzde 40'a yakın tersane hizmet vermektedir. Böylece 60 bin kişinin de istihdamı sağlanmaktadır. Türkiye gemi ve yat ihracatının yüzde 62'sini Yalova'da yapmaktadır, millî ekonomimize yüksek oranda döviz katkısı sağlamaktadır. Yalova tersanelerinde yüksek teknoloji barındıran gemiler inşa ediliyor. Bu gemilerin hepsi hizmet amacına göre yeni teknolojiler kullanılacak şekilde dizayn edilmiştir ve bazıları da dünyada ilk, Türkiye'de ilktir. Dünyada ilk defa çevreci sevk sistemleriyle çalışan gemiler yapılmıştır. Sadece elektrikle çalışan veya elektrik, doğal gaz, dizel, hibritle çalışan sevk sistemleri kullanılmıştır. Ayrıca, uzaktan kumandalı gemiler yapılmıştır ve otonom gibi insansız denizaltılar yapılmaya devam etmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından, ilimizde olan fabrikalara 2008 yılında verilen çok büyük teşviklerle karbon elyaf üretimi gerçekleşmiştir. Bu ürün, katma değeri çok yüksek, savunma sanayisinde kullanılan stratejik bir üründür; Çin'den sonra ihracatta 2'nci ülkeyiz ve bu da sadece Yalova'dan yapılmaktadır. Yılda 276 milyon dolar döviz katkısı sağlamaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla Osmangazi Köprümüzün 2016 yılında açılışını gerçekleştirdik. Böylece, Yalova Sabiha Gökçen'e otuz beş dakika uzaklıkta olmuştur. İlimiz bir cazibe merkezi hâline gelmiştir, Türkiye'de nüfus artış hızı 3'üncü olan ildir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın çalışmaları sonucunda Yalova'da OSB'ler kuruldu. Siyasi irademizi ortaya koyarak ihtisas OSB ve yeşil OSB olması yönünde kararlığımızı gösterdik. Burada da yüksek teknoloji içeren ürünler imal edilecek, ediliyor; gün geçtikçe de yatırımcı sayımız artmaktadır.

Taşı toprağı altın olan Yalova'mızda kivi üretimi çok fazladır. Ülkemizdeki toplam kivi üretiminin yüzde 50'si Yalova'da yapılmaktadır. Yalova süs bitkileri üretiminde de Antalya ve İzmir'den sonra 3'üncü sırada gelir. Orkidede de en çok orkide üreten ilk ildir Yalova. İlimizde 2020 yılı içerisinde dış mekân ve kesme çiçek ihracatımız 5 milyon dolardır.

Ormanları, denizi, şelaleleri, kaplıcalarıyla Yalova'mız Marmara'nın incisidir, işte bu yüzden ilimize teveccüh çoğalmaktadır. Her geçen gün büyüyen, gelişen ilimizde farklı kültürler bir arada asude bir hayat yaşamaktadırlar.

Evet, hep söylediğimiz gibi: Yalova halkı her şeyin en iyisine layıktır. Bu bilinçle, önemli ihtiyacımız olan 400 yataklı Yalova Devlet Hastanemizin yakında açılışını yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi de kuruldu, hatta bu yıl ilk öğrencilerimizi aldık; hamdolsun, bu da bizlere nasip oldu. Tıp Fakültesinin açılışıyla yapılan yatırımlar ve projeler de taçlanmış oldu.

2053-2071 hedeflerimize ulaşmak için durmadan, dinlenmeden, adanmış bir ruhla çalışacağız. Bizi durduramayacaksınız. Bizden seksen yılımızı aldınız, çaldınız. Ülkemin başörtülü olan kadınların yarısının eğitim hakkını elinden aldınız, siyaseti yasakladınız. On binlerce genç kızımız heder oldu, her yerde önlerini kestiniz. Yetmedi, eşi başörtülü olan erkeklerin de geleceğini engellediniz. "Cumhurbaşkanının eşi başörtülü olmaz." dediniz cumhuriyet resepsiyonuna sokmadınız.

Ta ki Sayın Cumhurbaşkanım çıkıp "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." dedi. Bu minvalde, ülkemin kadınları adına eşitsizliklere, yasaklara son verdiği için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum. Bu millet bunları unutmadı, size asla bir daha ruhsat vermeyecek.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyor, 2022 yılı bütçemizin ülkemize ve necip milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.” Dedi.